Team Mijnzzp

Werkplek huren

Ben jij zelfstandig ondernemer? Misschien heb jij, net als veel andere zzp’ers, een kantoor aan huis. Hoewel thuiswerken erg veel aan populariteit heeft gewonnen, al dan niet genoodzaakt door de coronacrisis, zijn er ook wat nadelen te bedenken. Er is mogelijk sprake van een kostenaftrek wanneer je een werkruimte in jouw woning zakelijk gebruikt, maar misschien is een werkplek huren wel veel interessanter voor jou. Wat zijn je opties als ZZP’er? In dit artikel vertellen we er meer over. Lees snel verder!

Thuiswerken: dit zijn de voordelen

We hebben er een tijd niet onderuit gekund: thuiswerken was het nieuwe normaal geworden, maar inmiddels is het thuiswerkadvies al enige tijd van de baan. Toch kan het interessant zijn, indien dit voor jouw onderneming mogelijk is, om vanuit een comfortabele thuiswerkplek te blijven werken. Uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (2021) is zelfs gebleken dat een groot deel van de thuiswerkers zich op de thuiswerkplek beter kunnen concentreren. Daarbij hoef je geen rekening te houden met reistijd naar een kantoorpand. Deze vrijgekomen tijd kan gestopt worden in extra meters maken voor jouw bedrijf, en dat is natuurlijk pure winst!

Kosten van thuiswerken zijn meestal niet aftrekbaar, maar heel soms mag je de kosten die je maakt, aftrekken in je aangifte. Pas als er volgens de Belastingdienst voldoende onderscheid is tussen de woning en de bedrijfsruimte, is deze fiscaal aftrekbaar. In dat geval kun je de ruimte (aan jezelf) verhuren. Neem contact op met je boekhouder of een administratiekantoor, als je uitsluitsel wilt krijgen over jouw persoonlijke situatie.

Maak deel uit van Industry District

Ben je dat thuiswerken een beetje beu? Wil je in een andere omgeving werken of wil je klanten ontvangen op een professionele locatie? In dat geval kan een werkplek huren, eventueel in een bedrijfsverzamelgebouw, misschien wel iets voor jou zijn. Neem maar eens een kijkje op de website Industrydistrict.nl. Dit bedrijf biedt een totaaloplossing voor grote- en kleine bedrijfsruimtes: van speciaal ingerichte werkplaatsen, creatieve werkplekken tot flexibele kantoorruimtes. Daar blijft het overigens niet bij, want je kunt ook bij ze terecht voor opslagruimte voor jouw administratie of om een magazijn te huren waar je je producten kunt opslaan. Voor elke ondernemer is er dus wel een werkplaats op maat realiseerbaar.

In samenwerking met industrydistrict.nl

Mijnzzp.nl