Team Mijnzzp

Stratenmakers

Wanneer iemand vroeger van school kwam kon hij/zij zo bij verschillende bedrijven aan het werk. Het vak leren deed je maar onder werktijd. Deze tijden zijn inmiddels ver achter ons. Wanneer je tegenwoordig niet de juiste diploma's bezit is er bijna geen werkgever meer die u aanneemt.

Ook wanneer u bij een supermarkt achter de kassa werkt worden er al diploma's van uw verlangd. Bedrijven worden steeds secuurder met personeel. Tegenwoordig kijken veel bedrijven eerst online wat ze van u kunnen vinden. Staat er ergens een verkeerde uitspraak of foto van u dan kunt u het in de meeste gevallen al wel vergeten. Ook het controleren van uw C.V. is iets wat steeds vaker gebeurd.
 
Van een werknemer wordt vandaag de dag ook veel meer verlangd. Van school komen en dan nooit meer bijleren is er niet meer bij. Tegenwoordig gaan de meeste werknemers jaarlijks wel naar een cursus. De werkgever verlangt van het personeel dat ze bijleren en op de hoogte blijven van de nieuwste technieken.
 
Wanneer u interessant wenst te blijven op de arbeidsmarkt zal u dus uw hele leven moeten blijven bijleren. Tegenwoordig werken de meeste bedrijven met een jaarlijkse evaluatie gesprek. In zo'n gesprek wordt er terug gekeken op het jaar en eventuele verbeterpunten aangebracht in de relatie tussen het personeelslid en het bedrijf.

Er is een doelgroep van werknemers die op dit moment hard geraakt wordt door de veranderingen in de arbeidsmarkt. De werknemer van 50 plus. Wanneer u zonder werk zit moet u van de overheid solliciteren om uw uitkering te behouden. Er zijn dan ook veel oudere werknemers die hele dagen aan het solliciteren zijn en nooit een uitnodiging krijgen om te komen te praten. De kans op de arbeidsmarkt is voor deze groep dan ook erg klein. Het ergste is dat iedereen het weet maar dat kennelijk niet hardop geroepen mag worden.
 
Het probleem van deze groep mensen is vaak niet dat ze hun vak niet verstaan maar dat de werkgever ze simpelweg niet wil hebben door de leeftijd. In deze groep starten veel mensen uiteindelijk als zzp-er. Het U.W.V. helpt deze mensen om te starten als ondernemers. 
 
Waarom doen werkgevers zo moeilijk 
 
Personeel heeft veel rechten wanneer ze in vaste dienst zijn. Een werkgever van tegenwoordig zal vaak zijn uiterste best doen om de rotte appels buiten de deur te houden. Werkgever roepen dan ook al jaren om versoepeling van het ontslagrecht. Even simpel iemand aannemen is er tegenwoordig niet meer bij. De overheid verlangt veel verantwoordelijkheid van een werkgever. Deze verantwoordelijkheid is misschien wel zo ver doorgeslagen dat ze liever met zzp-ers gaan werken.

Ook de kleine zelfstandige heeft hier last van

Er starten jaarlijks nogal wat nieuwe bedrijven. Veel van deze bedrijven komen op het punt dat ze een keer iemand moeten gaan aannemen. Dit is voor veel ondernemers een probleem. Wanneer u iemand aanneemt die later toch niet bevalt moet u die persoon ontslaan. Dit kan u tegenwoordig veel geld kosten. Wanneer u de stap neemt om uw eerste personeelslid aan te nemen is het tegenwoordig erg verstandig om meteen een potje te reserveren voor eventueel ontslag. Het aannemen van uw eerste personeel is vaak het moeilijkst. De stap van tien naar 20 man is makkelijker dan de eerste.
 
De trend van het zzp schap is er dan ook een die niet meer lijkt te stoppen. Veel werkgevers willen geen verantwoordelijkheid meer nemen voor hun personeel. Een zzp-er werkt ook vaak met zzp-ers. Flexibiliteit is een woord wat steeds vaker te horen zal zijn op de werkvloer.

Mijnzzp.nl