Team Mijnzzp

Verkeersregelaar worden

Op zoek naar een baan waar je afwisselend, op verschillende plaatsen en lekker in de buitenlucht kan werken? Dan is dit beroep wellicht iets voor jou: verkeersregelaar. De plek waar een verkeersregelaar werkt kan met de dag verschillen. Hierdoor is dit beroep lekker veelzijdig en leuker dan je misschien in eerste instantie zou denken. Wil je verkeersregelaar worden en ben je inmiddels nieuwsgierig geworden waar een verkeersregelaar te werk gaat? In dit artikel nemen we je mee langs alle situaties waar je als verkeersregelaar ingezet kan worden!

1. Ongelukken

Helaas vinden er op de Nederlandse wegen jaarlijks ruim 65.000 verkeersongevallen plaats. Dit varieert van kleine ongevallen met alleen blikschade tot grote verkeersongevallen waar doden vallen. In de meeste situaties dient het verkeer op een veilige en efficiënte manier omgeleid te worden bij zo’n ongeval. In dit geval moet je als verkeersregelaar je mouwen opstropen en snel ter plaatse zijn.

2. Grote en kleine evenementen

Nederland is een gezellig land. Alhoewel het een lange periode onmogelijk was, worden er jaarlijks (onder normale omstandigheden) zo’n 1240 grote festivals georganiseerd. Samen komt dat neer op ongeveer 20 miljoen bezoekers. Per evenement verschilt het aantal bezoekers natuurlijk, maar ieder evenement krijgt te maken met vlagen dat er een flinke toestroom en uitstroom van bezoekers ontstaat. Een verkeersregelaar zorgt er in dit geval, samen met zijn team aan collega’s, voor dat deze bezoekersstromen in goede banen geleid worden. Denk hierbij aan omleidingen of het toewijzen van parkeerplaatsen.

3. Wegwerkzaamheden

Ons ‘kikkerlandje’ staat erom bekend een goede infrastructuur te hebben. Met ruim 140.000 km aan verharde wegen, wil men die reputatie graag hoog houden. Om deze en andere redenen worden de wegen goed onderhouden door deze regelmatig open te breken en te vernieuwen. Ook zorgen andere werkzaamheden er wel eens voor dat een weg niet toegankelijk is voor verkeersdeelnemers. Het garanderen van de veiligheid van deze mensen en de mensen die aan het werk zijn is hier je voornaamste taak. Daarnaast is het van belang dat het verkeer begrijpt wat er van hen verwacht wordt. Aan een verkeersregelaar de taak om dit goed te communiceren naar iedereen.

4. Bouwprojecten

‘’Bouwen, bouwen, bouwen’’ is een geluid dat in de wandelgangen van politiek Den Haag klinkt. We hebben helaas een enorme krapte op de woningmarkt. Daarom moet er gewoon heel veel gebouwd worden. Sommige politieke partijen pleiten er zelfs voor dat er op kort termijn 1 miljoen(!) nieuwe woningen uit de grond gestampt moeten worden. Waar gebouwd wordt, moet veilig gewerkt kunnen worden en waar veilig gewerkt moet worden, komen verkeersregelaars goed van pas. Als verkeersregelaar sta je bij bouwprojecten als toezichthouder of omleider om de veiligheid te garanderen, zodat het werk van anderen ook vloeiend door kan gaan.

Als verkeersregelaar kom je dus op veel verschillende plekken, ben je veel buiten en kom je veel in contact met mensen. Interesse in dit beroep? Binckwerk helpt je graag op weg om binnenkort dit werk te gaan doen.

In samenwerking met binckwerk.nl

Mijnzzp.nl