Team Mijnzzp

Rolcontainer

Wanneer je een eigen onderneming hebt, kom je er niet onderuit dat je een heleboel dure apparatuur of andere spullen nodig hebt. Wat is een kantoor immers zonder goede printer en wat is een transportbedrijf zonder vrachtwagens? Wanneer je spullen slechts tijdelijk nodig hebt, kun je overwegen om iets te huren in plaats van te kopen. Zo kun je voor een transportklusje bijvoorbeeld een rolcontainer huren bij Spelt. Waar doe je verstandig aan? Huren of kopen?

Wat kun je huren?

Voor ondernemers is tegenwoordig eigenlijk bijna alles te huur. Wanneer je een onderneming hebt in de logistiek kun je bijvoorbeeld vrachtwagens, bestelbusjes of transportbanden huren. Ondernemers met een kantoor kunnen printapparaten huren en als je een onderneming hebt in de horeca kun je apparatuur als een vaatwasser huren in plaats van kopen. Dat kent zowel voordelen als nadelen. Daar gaan we in dit artikel dieper op in.

Flexibiliteit

Wanneer je iets huurt betaal je een termijnbedrag dat natuurlijk stukken lager ligt dan het daadwerkelijke aankoopbedrag. Dit maakt huren een aantrekkelijke optie wanneer je iets niet voor langere tijd hoeft te gebruiken, bijvoorbeeld omdat je momenteel bezig bent met een project waar bepaalde apparatuur voor vereist is die je straks niet meer nodig hebt. In de bouw kan het huren van bepaalde apparatuur voor tijdelijke projecten bijvoorbeeld echt een uitkomst zijn. Bijkomend voordeel van huren in plaats van kopen is dat je niet hoeft op te draaien voor schade. Als jij bijvoorbeeld een vaatwasser huurt, stuurt bij schade de verhuurder een monteur en hoef jij niet voor de kosten op te draaien. Dat kan bij dure apparaten een hoop stress schelen. Is het apparaat helemaal total loss? Dan krijg je vaak gewoon een gratis nieuwe (mits de schade niet door opzet of nalatigheid ontstaan is).

Kosten op lange termijn

Het komt natuurlijk niet als een verrassing dat op de lange termijn huren een stuk duurder is dan kopen. Zo heb je een kantoorprinter voor 1000 euro en kost het leasen van een dergelijke printer tussen de vijftig en zeventig euro per maand. Reken maar na hoeveel maanden dat lucratief is. Het leasen van een product dat je langere tijd nodig hebt is alleen slim als overbrugging tot het moment van kopen.

Contracten

Wanneer je artikelen voor een langere tijd huurt, is het slim om je erg bewust te zijn van het contract dat je met de verhuurder afsluit. Vaak zit je namelijk vast aan een contract dat je niet altijd kan opzeggen zonder direct aan kosten verbonden te zitten. Slim om daar even over na te denken voordat je besluit iets daadwerkelijk te gaan huren. Het kan even duren voordat je er namelijk vanaf bent.

In samenwerking met spelt.nl

Mijnzzp.nl