Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Strandpaviljoens

Voor zelfstandigen zijn het op het moment moeilijke tijden. Veel ondernemers zien hun inkomsten verdampen, en het is helaas ook niet met zekerheid te zeggen wanneer de inkomsten weer op het oude niveau terecht zullen komen. Om deze periode te financieel te overbruggen, en om ervoor te zorgen dat bedrijven deze tijd doorkomen, moedigt de overheid zakelijk lenen aan. Met een zakelijke lening krijgen ondernemers de kans door te blijven gaan, en hebben ze de mogelijkheid overeind te blijven tot er weer betere tijden aanbreken. Met het invoeren van de Klein Krediet Corona-regeling biedt de overheid een helpende hand voor afsluiten van een zakelijke lening.

Geen inkomsten, wel vaste lasten

Ondanks de crisis blijven vaste lasten wel doorlopen voor ondernemers. Waar opdrachten ontbreken en werkruimtes onbenut blijven, moet de huur iedere maand gewoon betaald worden, en facturen moeten op tijd worden voldaan. Ondernemers worden zodoende zwaar getroffen, en het is lastig het hoofd koel te houden. Niet alleen zakelijke rekeningen moeten worden betaald, ook privérekeningen lopen gewoon door. Bij ondernemers is de scheiding tussen zakelijk en privé in veel gevallen niet zo groot, wat voor extra onvoorziene problemen kan zorgen tijdens de corona crisis. De gevolgen van ondernemers die sneuvelen kunnen zeer groot worden, wat kan leiden tot grote economische problemen in heel het land.

Kleine Krediet Corona

Aan de gevolgen van de problemen voor ondernemers die de corona crisis met zich meebrengt heeft de overheid gelukkig ook gedacht. Om ondernemers te ondersteunen in deze moeizame tijden hebben ze een garantieregeling ingevoerd. Ze stellen daarmee kleine ondernemingen met een omzet vanaf €50.000 in staat een lening af te sluiten. Met de zogenoemde Kleine Kredieten Corona garantieregeling staat de overheid garant voor 95% van de lening. Dankzij deze regeling kunnen kleine ondernemers zonder groot risico een lening aangaan om hun onderneming er bovenop te helpen. Vergelijk de verschillende soorten leningen online, en bekijk welke kredietverstrekkers meedoen aan deze regeling van de overheid. Laat je schouders niet hangen en neem de hulp aan die de overheid je biedt, dan komen we allemaal zo goed mogelijk door de coronacrisis heen.

In samenwerking met lening.nl

Mijnzzp.nl