Team Mijnzzp

Fietsverzekering

Als je dit artikel leest, dan ben je waarschijnlijk op zoek naar meer informatie over fietsverzekeringen. Wellicht heb je gehoord over de voordelen en ben je nu op zoek naar meer details. Als dat het geval is, zoek dan niet verder. In dit artikel vertellen we je namelijk wat je moet weten over het verzekeren van een fiets. Lees dus snel verder!

Wat is een fietsverzekering precies?

De naam verklapt eigenlijk al wat het is. Een fietsverzekering is namelijk niets meer en niets minder dan een verzekering voor je fiets. Hiermee kun je het aanschafbedrag van je fiets terugbetaald krijgen van de verzekeringsmaatschappij als je fiets een keer gestolen wordt. Helemaal zonder haken en ogen is het niet, want vaak moet je wel een bepaald slot gebruiken en kun je bijvoorbeeld alleen de eerste drie jaar na aanschaf het volledige aankoopbedrag terugkrijgen. Toch kan het heel interessant zijn om je fiets te verzekeren als deze erg duur is, of als je moeilijk een nieuwe zou kunnen kopen.

Naast de fiets zelf vallen er ook andere dingen onder de dekking van de verzekering. Zo zijn in sommige gevallen accessoires zoals een stoeltje of verlichting ook meeverzekerd. Bovendien kun je niet alleen een claim indienen in het geval van diefstal, maar ook bijvoorbeeld bij een aanrijding, of bij een botsing. Maar welke kosten komen hierbij kijken?

Hoeveel kost het per maand?

Uiteraard is de verzekering niet gratis. De verzekeringsmaatschappij moet tenslotte gecompenseerd voor het risico dat zij van je overnemen. Gelukkig zijn fietsverzekeringen over het algemeen niet heel duur, zeker niet als je bedenkt hoeveel het kan kosten om een nieuwe fiets te kopen na een diefstal.

Natuurlijk maakt het wel nog uit wat voor soort fiets je verzekert. Zo kost het verzekeren van een gewone stadsfiets minder geld dan bijvoorbeeld een verzekering racefiets. Dit heeft alles te maken met het feit dat de aanschafprijzen van elektrische fietsen hoger liggen dan die van stadsfietsen. Zo betaal je dus ook meer per maand voor het verzekeren van een dure racefiets.

Een exact maandbedrag is lastig te geven, omdat de hoogte van de maandelijkse premie dus afhankelijk is van het type fiets. Ook de plaats waar je woont, maakt uit, want in een drukke stad betaal je een hogere premie dan in een rustig dorp. Om je een indicatie te geven: over het algemeen kost een verzekering voor een fiets ergens tussen de 5 euro en 15 euro per maand.

Hoe kun je besparen op de kosten?

Hoewel de kosten van een fietsverzekering dus meevallen, is het toch zeker nog mogelijk om hierop te besparen. Dat kun je doen door meerdere verschillende soorten verzekeringen af te sluiten bij dezelfde verzekeraar. Niet alle verzekeraars bieden deze optie aan, maar er zijn verzekeraars waar je meer dan 10% per maand kunt besparen door 3 of 4 verzekeringen bij ze onder te brengen. Zo kun je al gauw een paar tientjes per maand besparen!

In samenwerking met een partner

Mijnzzp.nl