Team Mijnzzp

Online marketing

Veel bedrijven zijn momenteel hard bezig met optimaliseren van de potentie in online marketing. Iedereen is bekend met het internet en de mogelijkheden die het met zich meebrengt. Maar wat is online marketing nou eigenlijk precies? Online marketing is simpelweg het promoten van producten of diensten via online kanalen. Je wilt een doelgroep benaderen via het internet met als doel het aanspreken van die doelgroep. Wat dit oplevert is merk- en naamsbekendheid. Daarnaast is het mogelijk om een beter beeld bij je doelgroep te creëren. Het uiteindelijke doel van online marketing kan zijn om via verschillende soorten marketingactiviteiten meer verkeer richting jouw bedrijf te krijgen en dat ook de conversieratio vergroot wordt.

Online marketing wordt veel gebruikt door bedrijven met een duidelijke doelgroep. Denk hierbij aan grote maar ook middelgrote of kleinere bedrijven die een product of dienst aanbieden wat interessant is voor een specifieke doelgroep. Online marketing biedt deze bedrijven de mogelijkheid om een zeer grote maar ook specifieke doelgroep te benaderen. Bijvoorbeeld voetballiefhebbers door heel Nederland. Doordat de interesses en onderwerpen waar de gebruikers van het internet worden opgeslagen hebben marketeers de mogelijkheid om de data te gebruiken om hier uiteindelijk op in te spelen. Naast dit soort bedrijven is online marketing, in tegenstelling wat je vooraf zou denken, wellicht ook interessant voor ZZP’ers. Als ZZP’er ben je vaak niet op zoek naar een groot bereik, maar naar een een groepering op lokaal gebied. Online marketing kan voor ZZP’ers bijvoorbeeld interessant worden om te promoten op lokaal gebied. Hierbij kan je bijvoorbeeld adverteren op lokaal gebied binnen je vakgebied. Daarnaast zijn er nog veel meer andere mogelijkheden die duidelijk zullen worden gedurende het artikel.

Waarom een ZZP’er online marketing moet gebruiken

Het is dus weldegelijk aantrekkelijk voor ZZP’ers om gebruik te maken voor online marketing. Zoals eerder was aangegeven kan online marketing gebruikt worden om op lokaal gebied te adverteren of promoten. Denk bijvoorbeeld aan een aannemersbedrijf dat actief is in een dorp en omstreken. Om ervoor te zorgen dat er voor de lokale werkzaamheden niet voor grote bedrijven uit de steden gekozen wordt kun je via het internet naambekendheid in de regio opbouwen. Dit resulteert erin dat je vertrouwen opbouwt bij de doelgroep en ze dus ook sneller voor jou zullen kiezen. Naast dat online marketing gebruikt wordt om meer conversie en klanten te genereren kan het ook een manier zijn voor een ZZP’er om zich op een andere of grotere markt te richten. Je kunt een specifieke doelgroep benaderen waar je als bedrijf potentie in ziet. Je kunt bij deze groep een bepaald beeld over je organisatie creëren. Dit wordt door bedrijven vaak gedaan met als doel het creëren van interesse, maar ook klantenloyaliteit, betrokkenheid en een positieve beleving bij klanten. Dit laatste is belangrijk om aan buitenaf een goede staat van dienst te hebben. Om ervoor te zorgen dat je het optimale uit je online marketingactiviteiten haalt is het mogelijk om een online marketingbureau in te schakelen die de werkzaamheden voor je overnemen. Zij nemen de verantwoording op zich en zorgen er vaak voor dat de resultaten op het gebied van online marketing verbeteren.

Wat ZZP’ers kunnen doen op dit gebied

Nu het duidelijk is dat het voor een ZZP’er wel degelijk interessant is om zich met online marketing bezig te houden is het nu zaak om in kaart te brengen welke activiteiten ze kunnen uitvoeren. Online marketing brengt een groot aanbod aan mogelijkheden met zich mee. De meest bekende online marketingactiviteiten en platformen zijn affiliate marketing, display- & search adverteren, e-mail marketing, social media marketing en zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO. Voor ZZP’ers zijn dit ook vaak de meest interessante vormen. Denk bijvoorbeeld aan SEO. Dit zorgt ervoor dat je via het internet de strijd met grotere firma’s aan kunt gaan. De bedrijfswebsite wordt gemakkelijker gevonden op zoekmachines door middel van de optimalisatie van de site en de zoekmachine. Hierbij komt ook een stuk linkbuilding kijken. SEO uitbesteden aan bureau zoals SAM online marketing brengt de mogelijkheid om hier optimaal van te profiteren.

Andere activiteiten kunnen net zo belangrijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan het adverteren op online kanalen. Hierbij kun je ter betaling snel en betrouwbaar promoten waarbij je een grote zekerheid hebt dat de conversieratio verbetert. Dit komt omdat bijvoorbeeld de betaalde posities in Google het best aangegeven worden.

Hoe kan je nu online marketing gaan gebruiken

Het is duidelijk dat er veel mogelijkheden zijn om als ZZP’er te profiteren van online marketing. Naast de diverse mogelijkheden is het ook een feit dat de resultaten vaak zorgen voor een verbetering in het halen van de bedrijfsdoelstellingen. Het is voor ZZP’ers dus wel degelijk interessant om een online marketing kantoor in te schakelen.

In samenwerking met samonlinemarketing.nl

Mijnzzp.nl