Team Mijnzzp

Rijschoolhouder

Tegenwoordig starten veel rijleraren een eigen bedrijf in plaats van dat ze onder contract gaan werken. Je kunt dan ook een zzp rijschoolhouder worden, al wil je dan natuurlijk wel een goede start maken. Het zou immers zonde zijn dat je je bedrijf binnen een mum van tijd alweer moet sluiten omdat je geen klandizie hebt. Volg daarom de onderstaande stappen om ervoor te zorgen dat je als freelance rijschoolhouder veel succes boekt!

Onderzoek de markt

Voordat je begint met het opzetten van een rijschool, is het belangrijk om onderzoek te doen naar de markt. Je moet weten hoe groot de vraag is naar rijlessen in je omgeving en wie je concurrenten zijn. Hierdoor kun je beter inschatten wat je kunt verwachten en wat je moet doen om jezelf te onderscheiden van je concurrenten.

Regel de verzekeringen en vergunningen

Voordat je begint met het geven van rijlessen, moet je ervoor zorgen dat je alle benodigde vergunningen en verzekeringen hebt geregeld. Dit kan per land verschillen, dus zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de regelgeving. Zorg er natuurlijk ook voor dat je lesauto verzekerd is. Sluit je hiervoor een leasecontract af? Kijk dan bij de lease berekenen hoe de lesauto verzekerd is.

Creëer je eigen merk

Nu je een beter idee hebt van wat er nodig is om succesvol te zijn als rijschoolhouder, is het tijd om een naam te kiezen en een logo te maken. Dit moet je eigenlijk zien als het creëren van je eigen merk. Het is belangrijk om een naam te kiezen die makkelijk te onthouden is en goed past bij de diensten die je aanbiedt. Het logo moet duidelijk en herkenbaar zijn, terwijl het ook bij de naam moet passen.

Regel een lesauto

Een lesauto is uiteraard een belangrijk onderdeel van je rijschool. Zorg ervoor dat je een lesauto hebt die geschikt is voor het geven van rijlessen en die voldoet aan alle eisen die gesteld worden aan lesauto's. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je een auto nodig hebt met dubbele bediening. Je kunt een lesauto kopen, maar de lease van een lesauto berekenen en afsluiten is ook nog mogelijk. Kijk zelf welke optie beter voor je is.

Promoot je rijschool

Als je alles op orde hebt, is het tijd om je rijschool te promoten. Dit kun je op verschillende manieren doen, bijvoorbeeld door advertenties te plaatsen in lokale kranten en op sociale media, door flyers uit te delen en door contact te leggen met lokale scholen en bedrijven om te kijken of je daar kunt adverteren. Je kunt op deze manier gemakkelijk meer leerlingen krijgen.

Maak een website

Een website en sociale media-accounts zijn tegenwoordig onmisbaar als je een bedrijf wilt beginnen. Zorg ervoor dat je een professionele website hebt waarop mensen informatie kunnen vinden over je rijschool en waarop ze zich kunnen aanmelden voor rijlessen. Maak ook sociale media-accounts aan waarop je je rijschool kunt promoten en waarop je contact kunt onderhouden met je leerlingen.

In samenwerking met abnamrolease.com

Mijnzzp.nl