Team Mijnzzp

Website maken

Ben jij klaar om de online wereld te veroveren met je eigen website? Super, want een eigen plekje op het internet is tegenwoordig onmisbaar. Maar misschien vraag je je af: waar begin ik? Maak je geen zorgen, want we gaan je door dit avontuur begeleiden met een eenvoudig en helder stappenplan.

Een domeinnaam checken

De eerste stap die je moet zetten als je als zzp’er op het punt staat een website te maken, is je domeinnaam checken. Veel zzp’ers hebben al een bepaalde naam in gedachten voor hun website. De kans is echter groot dat deze domeinnaam al in gebruik is, waardoor je van een koude kermis thuiskomt. Daarom is het slim om aan een domeinnaam check te doen. Op deze manier zie je vliegensvlug welke opties wel of niet beschikbaar zijn. Dit bespaart je veel tijd en energie.

Een hostingprovider zoeken

Ten tweede dien je een hostingprovider te zoeken. Zie het als de grond waarop je je online huisje gaat bouwen. Je wilt een stukje internet waar je website snel en betrouwbaar draait. Weet dat er veel verschil is in prijs en kwaliteit, dus neem de tijd om te vergelijken. Wat zijn je behoeftes? Heb je veel opslagruimte nodig, of is een supersnelle server belangrijker voor jou? En nog een tip: check de reviews van andere gebruikers. Dat kan je echt een hoop vertellen over hun ervaring.

Je website ontwerpen

Na het kiezen van een domeinnaam en een betrouwbare hostingprovider, is het nu tijd om je website te gaan vormgeven. Denk aan je website als de etalage van je onderneming - het moet stralen en jouw unieke kenmerken weerspiegelen. Begin met een helder kleurenschema, een duidelijke navigatie en zorg voor een responsive design zodat je website er op elk apparaat picobello uitziet. Aarzel niet om inspiratie op te doen bij websites die jij prettig en mooi vindt.

Content maken

Je hebt je domeinnaam gecheckt, een hostingprovider gekozen en je website begint vorm te krijgen. Nu is het tijd voor de kers op de taart: de content. Jij weet als geen ander wat je wilt vertellen, maar hoe zet je dat om in pakkende teksten en beelden? Denk aan je doelgroep en wat zij willen weten. Vul je website met informatieve artikelen, duidelijke beschrijvingen van je diensten en vergeet niet wat persoonlijke verhalen te geven. Mensen doen zaken met mensen, niet met websites.

Een webpagina SEO vriendelijk maken

Laten we duiken in het wereldje van SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie. SEO is ervoor zorgen dat jouw website makkelijker gevonden wordt door mensen die zoeken naar producten of diensten op het internet. Gebruik belangrijke zoekwoorden die te maken hebben met jouw business en verwerk die slim in je teksten. Zorg ook dat de titels van je pagina’s duidelijk maken waar ze over gaan.

In samenwerking met vimexx.nl

Mijnzzp.nl