Team Mijnzzp

Online werken laptop

Misschien heb je jezelf weleens de vraag gesteld waarom je zou investeren in een website als je geen online werkzaamheden verricht. Misschien ben jij een bouwvakker, een bakker of aannemer die zijn opdrachten krijgt via mond- op-mond reclame of producten verkoopt als mensen binnenlopen. Wat als je ineens minder mensen spreekt of de winkel is gesloten? Dan kan je klanten en omzet mislopen. Een website kan dan uitkomst bieden. Vandaag de dag is het namelijk van cruciaal belang om een professionele website en voornamelijk gemakkelijk te navigeren website te hebben. Door de wereldwijde corona crisis is de online impact alleen nog maar vergroot. Waarom is het juist nu zo belangrijk om een goede website te hebben?

Veranderd zoekverkeer en meer online interactie

Eén van de gevolgen van de Corona Crisis is dat de mensen zich meer online oriënteren. Ook hebben ze meer tijd om research uit te voeren en zullen ze eerder producten of diensten vergelijken waardoor abrupte keuzes worden vermeden. Mensen zullen wellicht meer doelgerichte zoekacties uitvoeren. Als ondernemer kun je hier op inspelen door je content op je website te voorzien van de juiste SEO-zoekwoorden. Zo verschijn je niet alleen in de bovenste zoekresultaten, maar biedt je ook gelijk de juiste informatie aan de klant. Een ander gevolg van de Corona Crisis is dat het gebruik van social media kanalen is toegenomen. Maak hiervan gebruik om jouw producten of diensten te promoten en leid ze vervolgens naar jouw website. Wanneer je een goed werkende en snelle website hebt, zullen mensen jouw website bekijken en vervolgens een actie uitvoeren of een aankoop doen.

Online kansen vergroten

Het kan ook zijn dat je inkomsten of klanten misloopt omdat jouw onderneming of bedrijf niet over een website beschikt. Zelfs als je niets online verkoopt, zijn klanten wel online op zoek naar bedrijven die deze diensten kunnen verrichten. Ze doen vooraf een onderzoek welk bedrijf ze zullen kiezen. Hoe sterker jouw URL en website is hoe groter de kans is dat jouw bedrijf wordt weergegeven in zoekresultaten op Google en andere zoekmachines. Om je kansen op klanten te vergroten is geloofwaardigheid belangrijk. Uit onderzoek blijkt dat consumenten bedrijven met een website geloofwaardiger vinden dan bedrijven zonder. Veel klanten zullen een bedrijf kiezen, of juist uitsluiten, op basis van alleen online informatie. Als je geen website hebt wordt je minder makkelijk gekozen en ben je een minder serieuze speler. Daarom is het zaak om te investeren in een website. Wil je daarbij hulp? Ons webdesign bureau is jou graag van dienst.

In samenwerking met mooionline.nl

Mijnzzp.nl