Team Mijnzzp

Bouwcontainers

Als ZZP’er kan het lastig zijn om te bedenken welke apparatuur het werken een stuk eenvoudiger maken. Als zelfstandig timmerman, plafondlegger of elektricien kan het vinden van de juiste apparatuur aanvoelen als het zoeken naar een speld in een hooiberg. Natuurlijk ben je wel op de hoogte van de standaard gereedschappen en tools die het werken net wat makkelijker maken, maar wist je ook dat meetapparatuur niet kan ontbreken op de werkvloer?

Wat verstaan we onder meetapparatuur?

Bij meetapparatuur denk jij misschien direct aan de rolmaat en waterpas, maar wij denken toch aan het grovere geschut. Denk bijvoorbeeld aan multimeters, lijnlasers, labvoeding of zelfs een endoscoop sonde! Al deze producten kunnen van grote waarde zijn op de werkvloer en mogen zeker niet ontbreken in jouw gereedschapskoffer. Meetapparatuur maken het werk niet alleen een stuk gemakkelijker, maar ook een stuk efficiënter. Je hoeft immers niet meer te prutsen met zelfgemaakte apparatuur of de ‘uit-de-duim-zuig-methode.’ Je weet direct waar je aan toe bent en kunt accuraat werken met de gegevens die je van de meetapparatuur ontvangt. Zeker als ZZP’er kan dit enorm fijn zijn. Het is soms bijvoorbeeld enkel mogelijk om een grote ruimte op te meten als je met z’n tweeën bent. In je eentje zal je een heleboel fratsen uit moeten halen om tot de juiste afmetingen te komen. Door middel van het juiste meetapparatuur is dit voorgoed verleden tijd.

Welk meetapparatuur mag niet ontbreken op de werkvloer?

Tegenwoordig is er keuze uit ontzettend veel meetapparatuur. Elke meettechniek vraagt om een andere aanpak en is ook geschikt voor een andere klus. Het is dan ook eerst belangrijk om jezelf af te vragen van welke apparatuur je ook daadwerkelijk gebruik gaat maken. Waar loop je wel eens tegen aan op de werkvloer? Zijn er problemen die opgelost kunnen worden door middel van de juiste meetapparatuur? Door je deze vragen te stellen, zal je merken dat de keuze voor meettechniek een stuk gemakkelijker wordt. Wij hebben de meest gebruikte meetapparatuur op de werkvloer voor jou op een rijtje gezet.

  • Endoscoop sonde: de endoscoop wordt gebruikt om moeilijk bereikbare plekken in kaart te brengen. Denk bijvoorbeeld aan leidingen, kruipruimtes of zelfs buizen in de auto. Met een flexibele zwanenhals kan de endoscoop zich op elke ruimte aanpassen. Met de camera kan je vervolgens corrosie of beschadigingen aan de leidingen in kaart brengen.
  • Labvoeding: een labvoeding wordt gebruikt om de spanning en stroom van een elektrische schakeling te controleren. Zo zie je precies wat er gebeurt en waar er eventuele foutjes zitten in het systeem. Deze methode wordt dikwijls toegepast door elektriciens, maar ook timmermannen hebben er soms baat bij.
  • Multimeter: een multimeter is een elektrisch apparaat die net als de labvoeding wordt gebruikt om het aantal elektrische eenheden in een schakeling of apparaat te controleren.
  • Lijnlaser of afstandsmeter: met een lijnlaser of afstandsmeter is het mogelijk om de maten van een gehele ruimte op te meten, zonder dat je jezelf hiervoor in allerlei vreemde bochten moet wringen. Dit is ideaal bij verbouwingen, voor het opmeten van de maten bij verkoop of om te bepalen of alles waterpas is aangelegd.

In samenwerking met conrad.nl

Mijnzzp.nl