Team Mijnzzp

Geld

Als zzp’er zijn er volop mogelijkheden om geld te lenen. Afhankelijk van hoe lang je al zzp’er bent, zijn er verschillende opties waar je voor kan kiezen. Voor startende zzp’ers is het namelijk ietwat lastiger om aan financiering te komen. Dit komt gewoonweg door het gebrek aan informatie dat een kredietverstrekker heeft over bijvoorbeeld jouw omzet. Als startende zzp’er moet je dan al snel denken aan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Een zakelijke lening ligt dan over het algemeen nog niet binnen de mogelijkheden. Voor een startende ondernemer zijn de meest voor de hand liggende opties daarmee:

  • Persoonlijke lening: Een persoonlijke lening is vaak mogelijk zonder jaarcijfers te overleggen en biedt daardoor meer flexibiliteit. Hier staat wel tegenover dat de rentes hoger liggen en er een BKR-registratie plaatsvindt.
  • Innovatiekrediet: Bij een innovatief idee is het mogelijk om met steun van de overheid grote bedragen te lenen. Daarbij moet je wel rekening houden met strenge voorwaarden.
  • Crowdfunding: Deze sinds kort populaire manier van financiering biedt veel mogelijkheden indien je een goed verhaal hebt. Een publieke werving van financiën, waarbij bij het behalen van een bepaald doelbedrag de financiering pas rond en beschikbaar is.

Mogelijkheden tot geld lenen voor gemiddelde zzp’er

Voor een zzp’er die niet meer als starter wordt beschouwd, zijn er beduidend gunstigere mogelijkheden om geld te lenen. De opties die je dan tot je beschikking hebt, zijn bijvoorbeeld:

  • Zakelijke rekening-courant: Deze flexibele vorm van krediet is beschikbaar bij de bekende banken. Met goede jaarcijfers en een gezonde onderneming is dit een goede optie. De rente is daarentegen wel relatief hoog, evenals de kosten wanneer er niet op tijd wordt afgelost.
  • Zakelijke lening: Deze optie ligt het meest voor hand, gezien de flexibiliteit qua voorwaarden. Uitermate geschikt voor het financieren van een bepaalde aankoop of een andersoortige investering. Voor deze vorm van financiering heb je een plan nodig. Hoe gaat de lening er qua doel, hoogte en aflossing uitzien?

Ben je dus een startende zzp’er of ben je al een tijdje bezig en moet je nu geld lenen voor een investering? Dan zijn bovenstaande opties een greep uit de verschillende mogelijkheden die je kan overwegen om aan de juiste financiering te komen.

In samenwerking met bridgefund.nl

Mijnzzp.nl