Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Havic kantoormeubelen

Informatie aangeleverd door: Havic kantoormeubelen

Het aantal ZZP’ers is fors gestegen en blijft nog steeds stijgen. In 2018 is de grens van maar liefst 1 miljoen (!) ZZP’ers bereikt. Dat schreven het AD en De Volkskrant. Volgens cijfers van het CBS stond de teller op 1 januari 2019 alweer op 1,2 miljoen.

Een kantoor aan huis is voor een ZZP’er vaak een vereiste om het werk goed uit te voeren. Echter, zijn hier natuurlijk de nodige kosten aan verbonden en die kunnen behoorlijk oplopen. Denk hierbij aan een goede ergonomische bureaustoel, een kast om je spullen in op te bergen (opgeruimd staat netjes!) een bureau en een printer. Veel zelfstandigen stellen dit dan ook uit en proberen vaak zo her en der in de stad een rustig plekje op te zoeken. Maar of dat verstandig is? Voor de creativiteit misschien wel. Eén dag in de week op een inspirerende plek een brainstormsessie houden is zeker van toegevoegde waarde, maar een vaste werkruimte waar je je werkzaamheden kunt uitvoeren belangrijker. Er zijn een aantal manieren om je kantoormeubelen te financieren als je ZZP’er bent.

Financieren van nieuw kantoormeubilair

Wil je als ZZP’er nieuwe (design) kantoormeubels aanschaffen? Dan heb je een aantal financieringsmogelijkheden. Uiteraard kun je de meubels met je eigen vermogen betalen, maar je kunt ook geld lenen bij een bank. Dit kan met een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Bij een doorlopend krediet zijn er een aantal variabelen, namelijk: de rente en de looptijd. De rente is variabel, de maandtermijn is vast, maar omdat je opnieuw afgeloste bedragen weer kunt opnemen (met een variabele rente) is ook de looptijd variabel.

Bij een persoonlijke lening is alles vast: de looptijd, rente en de maandtermijn. Zo weet je exact waar je aan toe bent. Vaak is zo’n lening ook meer geschikt voor producten met een beperkte levensduur.

Leasen van kantoormeubelen

Een andere mogelijkheid, als je niet in één keer een groot bedrag kwijt kunt zijn aan kantoormeubelen, is het leasen ervan. Een partij waar je je kantoormeubelen kunt leasen is bijvoorbeeld Havic Kantoormeubelen. Zo houd jij je werkkapitaal vrij om te ondernemen, maar kun je je ruimte toch professioneel inrichten. Daarnaast weet je vooraf waar je aan toe bent, want je betaalt een vast bedrag per maand. Geen gekke constructies.

De lease-oplossing die Havic Kantoormeubelen samen met De Lage Landen biedt is financial lease. Dit houdt in dat je zelf eigenaar wordt van de meubelen en de middelen staan op jouw balans. Hierdoor heb je mogelijk fiscale voordelen. Daarnaast schrijf je af op het bedrijfsmiddel en loop je restwaarde risico. Je kunt bij Havic al vanaf €5.000,- kantoormeubels leasen, dus zeker het overwegen waard!

Heel veel succes met het inrichten van jouw eigen werkplek en het kiezen van de juiste kantoormeubelen!

Havic kantoormeubelen

 

Mijnzzp.nl