Team Mijnzzp

Belegging

Als zzp'er kies je voor vrijheid. Je kan doen en laten wat je zelf wil en wanneer je het wilt. Geen werkgever die beslist over jouw uren en taken. Maar ook geen werkgever die zorgt voor jou als je het nodig hebt. Waar een werknemer spaart voor zijn pensioen en zijn uren krijgt uitbetaalt bij ziekte, hebben zzp'ers deze mogelijkheid niet.

Hiervoor heb je dus verantwoordelijkheid nodig, net zoals bij je klussen. Je moet er zelf voor zorgen dat jij je kunt redden buiten je klussen om. We vroegen het financiële platform ThinkRich.nl waarom dit zo belangrijk is en hoe je dit kunt doen.

Een spaarpot voor later

Doordat jij druk bezig bent met het sturen van facturen, vergeet je helemaal dat er ook een leven is na het freelancen. Waar werknemers van een bedrijf een pensioen krijgen nadat zij hiervoor in aanmerking komen, zitten zzp'ers zonder maandelijks inkomen. Het is daarom belangrijk dat je hier goed op voorbereid bent. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een deel van je winst te beleggen. Door vroeg te beginnen met beleggen, kun je een compound-effect creëren.

Je belegging groeit, waardoor je winst ook groeit. Indien je extra zekerheid op dit gebied wilt, kun je ervoor kiezen om aandelen te kopen die dividend geven, of door het staken van cryptomunten. Hierdoor kan je als je wilt stoppen met werken, gaan leven van de inkomsten die je belegging voor jou regelt!

Een buffer voor onvoorziene omstandigheden

Ook indien je ziek wordt, is het volgens Thinkrich handig om een buffer achter de hand te hebben. Naast ziekte kan je ook te maken krijgen met tragische gebeurtenissen zoals het overlijden van een dierbare. Een spaarrekening kan hiervoor gebruikt worden, echter is de spaarrente onder de 1%. Sterker nog, er zijn gevallen dat je moet betalen over je spaargeld! Door een deel van je geld te beleggen, kun je ervoor zorgen dat de waarde stijgt. Hierdoor groeit je potje voor onvoorziene tijden en ben je beter voorbereid op deze gebeurtenissen.

Welke beleggingskansen zijn er voor jou?

Er zijn zeer veel verschillende opties op het gebied van beleggen. Het is daarom handig om erachter te komen welke markt en welke strategie bij jou past. Zo kun je investeren in vastgoed. Dit kan zowel direct als indirect, door het kopen van een woning of het investeren in een vastgoedfonds. Beide opties hebben zijn voordelen, zo kan zelf vastgoed kopen belastingtechnisch voordelig zijn en heb je minder omkijken bij het investeren in een vastgoedfonds. Volgens de redactie van Thinkrich kunnen edelmetalen ook een optie zijn, zeker indien je gaat voor vermogensbehoud. Goud is een stabiele factor. Zilver is wat speculatiever.

Indien aandelen of cryptocurrencies meer jouw ding zijn, kun je hierin beleggen. Ook beginners kunnen in crypto beleggen, zolang je maar de risico’s kent. Je kunt Bitcoin of ETF's kopen, maar ook meer risico nemen met specifieke aandelen of cryptomunten. Beide opties kunnen extra rendement geven, door bijvoorbeeld aandelen te kopen die dividend uitkeren of cryptomunten te staken. Om meer te weten te komen over alle mogelijkheden omtrent beleggen kun je op Thinkrich.nl gratis advies en informatie krijgen.

In samenwerking met thinkrich.nl

Mijnzzp.nl