Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Tanken auto

Informatie aangeleverd door: neerlandlease.nl

Financiën zzp'er moeten goed geadministreerd worden

Als je zzp'er bent, is het belangrijk om de financiën goed te monitoren en administreren. Dit geldt met name voor relatief grote kostenposten als het gebruik van de bedrijfs- of leaseauto. Om uiteenlopende redenen kiezen steeds meer zzp'ers voor financial lease. Wat houdt financial lease precies in en wat zijn precies de voordelen van een financial lease voor de zzp'er?

Wat is financial lease eigenlijk?

Financial leasen is een zakelijke manier van autorijden. Hierbij wordt een auto op afbetaling gekocht. Deze manier van een nieuwe auto aanschaffen is met name ideaal voor zzp'ers, omdat zij vaak niet het vermogen hebben om in één keer tot de aanschaf van een goede bedrijfsauto over te gaan. Bij financial leasen ben je als ondernemer direct eigenaar van de auto die je leaset.

Enkele belangrijke voordelen van financial leasen

Een van de grootste voordelen van een financial lease is het feit dat je als zzp'er, door te kiezen voor financial leasen, het vermogen van jouw onderneming in het bedrijf houdt. Verder is het ideaal dat je niet ineens één groot bedrag hoeft te investeren, maar jouw leaseauto wel meteen in eigendom is. Daarbij is een van de aanvullende voordelen van een financial lease dat je de auto zelf mag bewerken en inrichten: technische extra's kies je zelf uit en ook het bestickeren van jouw leaseauto is bij financial leasen geen enkel probleem.

Ook fiscaal levert financial lease het nodige op

Een van de interessante aspecten van financial leasen als zzp'er is dat je de nodige fiscale voordelen hebt. Een leaseauto is fiscaal aftrekbaar. Zo kun je de btw van het aankoopbedrag terugvorderen via de fiscus. Doorgaans gebeurt dit door een aanbetaling te doen op het btw-bedrag als het contract ingaat. Dit hoef je niet zelf te doen, maar gebeurt - als je een goed financial lease-contract afsluit - via de bank. En daarna kun je het btw-bedrag bij de Belastingdienst terugvorderen, waardoor het voorschot van jouw btw-bedrag gecompenseerd wordt doordat je de bank kunt terugbetalen. Op deze manier loop je geen enkel financieel risico en rijdt je dus heel voordelig in een nieuwe auto, die volledig is afgestemd op jouw autorijwensen.

En ten slotte nog deze pluspunten

Financial leasen heeft ten slotte nog enkele pluspunten. Zo kun je hiermee beginnen als starter en is acceptatie zonder jaarcijfers mogelijk. Verder bepaal je als autogebruiker zelf de looptijd en duur van jouw contract. En ten slotte, ook niet onbelangrijk, rijd je als ondernemer in een zeer representatieve auto!

Mijnzzp.nl