Team Mijnzzp

Kantoorgebouwen

Een optimaal werkklimaat is bevorderlijk voor de werkzaamheden. Een plek waar iemand zich prettig voelt, heeft een duidelijke invloed op een vitale werkhouding. Soms zijn er maar een paar kleine aanpassingen nodig om een optimaal werkklimaat te creëren en merk je het resultaat al direct.

Een healthy office

Tegenwoordig is het trendy om een ‘healthy office’ te hebben, een gezonde omgeving waar men zich comfortabel voelt. De licht- en luchtkwaliteit van het kantoor verbeteren is al een goede stap in de juiste richting, net zoals het aanschaffen van ergonomische kantoormeubelen. Toch is er meer voor nodig om een optimaal werkklimaat te creëren, om er een plek van te maken waar iemand zich op zijn gemak voelt. Het doel is om een omgeving te realiseren waar je met plezier verblijft, zodat het geen straf is om in de werkruimte te zitten. Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden, afhankelijk van de aard van het bedrijf. Je lievelingsmuziek hard door de speakers laten schallen, is geen goede optie als je klanten aan de telefoon hebt. Maar er zijn meer manieren om er een aangename ruimte van te maken.

Lekker zitten is de basis

Laten we beginnen met de basis: een comfortabele stoel en een functioneel bureau. Goed zitten is een vereiste, zeker als men een groot deel van de dag zit. Een verkeerde werkhouding of ongeschikt meubilair zorgen voor fysieke klachten en daar zit je niet op te wachten. Een stoel en/of bureau die verstelbaar zijn, kunnen bepaalde klachten enorm verminderen. Zelfs een voetensteun kan verlichting geven. Het is ook af en toe prettig om staand te kunnen werken. Tussendoor even kunnen ontspannen is wenselijk, soms is een loopje naar de koffiemachine al voldoende. Een te warm of te koud kantoor is ook niet prettig. Zorg bij hogere temperaturen voor een ventilator of airco. Frisse lucht is altijd gezond.

Ruimte geeft rust

De meeste simpele stap is om te zorgen dat de kantoorruimte overzichtelijk en netjes is. Rust in de ruimte is namelijk ook rust in het hoofd. Een opgeruimde en efficiënte werkplek realiseert men door onder andere te zorgen voor voldoende opbergruimte. Zorg dat alle mappen en losse papieren opgeborgen kunnen worden, maar ook op een manier dat alles weer goed terug te vinden is. Liever een ordner extra, dan een half uur verliezen met zoeken naar de juiste papieren. En als de ordner dan ook nog overzichtelijk kan worden opgeborgen in bijvoorbeeld een ordnerzuil, dan is het helemaal perfect. De werkvloer moet vrij zijn van los slingerende zaken, ook dit geeft rust en ruimte.

Mijnzzp.nl