Team Mijnzzp

Eigen winkel openen

Droom je er al jaren van om een eigen winkel te hebben, maar ben je bang om de stap te nemen? Tijd om er nu echt voor te gaan. Een eigen winkel openen doe je natuurlijk niet zomaar even. Het is een lang proces waar veel bij komt kijken. Als je er echt voor gaat kun je er gegarandeerd een succes van maken. Wel is goede voorbereiding onwijs belangrijk en moet je met veel zaken rekening houden. Lees daarom de volgende tips om van jouw droom een succes te maken!

     1. Schrijf een ondernemingsplan

Een ondernemingsplan schrijven is een belangrijke stap bij het beginnen van een eigen onderneming. Zonder goed plan is de kans van slagen niet groot. Breng altijd eerst de kansen en de risico’s goed in kaart voor je begint. Ook het doen van marktonderzoek is een essentieel onderdeel van je ondernemingsplan. Zonder een strak plan en duidelijke strategie is de kans dat het mislukt groot.

     2. Regel de voorraad

Zorg voor goed voorraadbeheer. Bij een winkel horen meestal ook artikelen die je gaat verkopen. Zorg dat je helder helpt wat je precies gaat verkopen, waar je dit gaat inkopen en welke aantallen je gaat inkopen. Maak van te voren een berekening van wat je nodig hebt, en koop niet meteen te grote aantallen in.

     3. Geschikt winkelpand

Als je een winkel wil gaan openen heb je natuurlijk een pand nodig. Belangrijk is dat het pand aan een aantal eisen voldoet. Zorg dat het pand functioneel is, let op de locatie en breng in kaart hoeveel je moet investeren om je winkel te openen. Houd ook rekening met de juridische kanten van het huurcontract en het bestemmingsplan.

     4. Ga in de leer

Het is fijn om als ondernemer eerst in de leer te gaan bij een andere winkel eigenaar. Hierbij doe je veel kennis op over het runnen van een winkel en leer je alles over ondernemerschap. Een winkel openen gaat niet altijd over rozen en hierdoor kom je er ook achter over je 100% zeker er voor wil gaan.

     5. Fijn personeel

Als je een winkel opent is het waarschijnlijk ook nodig om personeel in dienst te nemen. Zorg ervoor dat je alles voor het personeel goed op orde hebt en voldoet aan alle arbeidsvoorwaarden. Winkel personeel gezocht? Plaats op verschillende vacaturesites een bericht met werknemers gezocht Amsterdam, of vraag rond in je huidige kringen.

In samenwerking met nationalevacaturebank.nl

Mijnzzp.nl