Team Mijnzzp

Webhosting

Een domeinnaam registreren is de start van een bedrijf voor veel ondernemers. Wanneer jij de eerste plannen rond hebt en echt wilt beginnen met jouw geweldig plan, registreer je een domeinnaam! Het is belangrijk om naamsbekendheid mee te creëren of misschien zelfs wel voor de verkoop van jouw producten. Maar hoe werkt het registreren van een domeinnaam nu precies? Op welke punten moet je letten om het optimale uit jouw domeinnaam te halen? Wat is een shared webhosting? In dit artikel nemen we je mee in het vastleggen van een domeinnaam. Van A tot Z leggen we je uit hoe dit het eenvoudigst wordt gedaan.

Een domeinnaam: wat is het nu precies?

Een domeinnaam is een naam in het Domain Name System (DNS). Dit is het naamgevingssysteem waarmee onder andere webservers en mailservers worden geïdentificeerd. Een domeinnaam verwijst meestal naar een IP-adres en is een uniek stukje tekst. IP-adressen zijn vaak lastig te onthouden voor de normale bezoeker. Daarom is er een domeinnaam aangekoppeld. Dit is een stuk leesbaarder voor de zoekers/klanten en daarom ook makkelijker te onthouden.

Een domeinnaam met webhosting

Een domeinnaam registreren is de eerste stap. Het afsluiten van een webhosting is hierop het vervolg. Met het vastleggen van een webhosting is het mogelijk om een domeinnaam live te zetten. Met webhosting huur je een stukje ruimte op het web, kort gezegd. Dit huur je op een server waar je de bestanden van jouw website kunt opslaan. Hiermee is het toegankelijk gemaakt voor veel bedrijven.

Een fysieke server bevindt zich ergens in een gebouw. Je huurt met webhosting een klein stukje ruimte op deze server. De server draait dag en nacht, zodat jouw website ‘s nachts niet uitvalt. Hierdoor is het mogelijk om van je domein een website te maken. Ook kan je een eigen e mailadres creëren met jouw persoonlijke domeinnaam. Bijvoorbeeld …@domeinnaam.nl.

Verschillende soorten webhosting

Er zijn verschillende soorten webhosts beschikbaar. Het kiezen van de juiste webhost is vaak afhankelijk van de wensen van de ondernemer. Ook de hoeveelheid bezoekers die een website maandelijks ontvangt speelt een belangrijke rol.

Wat is shared webhosting?

Een shared webhost is een host waarbij je jouw stukje webruimte op de server deelt met andere websites. Op deze manier kan de hostingpartij dit stukje ruimte goedkoper aanbieden aan jou. Voor startende ondernemers is dit een handige manier om hun eerste stappen op het web te maken. Het nadeel hiervan is wel dat je afhankelijk bent van en rekening moet houden met andere onbekende partijen.

Je merkt dit wanneer een andere websites bijvoorbeeld veel bezoekers ontvangt op een bepaalde dag of tijdstip. Dit gaat dan ten koste van jouw eigen performance. Denk bijvoorbeeld aan een tragere site. Je maakt jezelf hiermee dus afhankelijk van onbekende websites.

Wat is een VPS?

Een VPS (een virtual private server) wordt veelal door grotere websites gebruikt. Het is een eigen stukje webruimte in een server. Vaak wordt dit aangeraden voor personen met grote websites of meerdere websites. Met deze constructie ben je namelijk niet afhankelijk van het aantal bezoekers van andere websites binnen jouw stukje webruimte.

Een reseller host

Met een reseller hosting pakket is het mogelijk om zelf een stukje webruimte te kopen op de server en daarna weer door te verkopen. Je huurt in principe een stukje server en verkoopt dit voor een meerprijs door. Hier worden vaak internetdiensten hierbij geleverd.

Begin vandaag nog met het registreren van je domeinnaam!

Er zijn dus genoeg verschillende opties om jouw domeinnaam te registreren. Ook kies je een passend webhosting pakket bij de registratie van jouw domeinnaam, zodat deze optimaal kan presteren. Registreer vandaag nog je domeinnaam en begin een online start van je onderneming!

In samenwerking met domein-registreren.nl

Mijnzzp.nl