Avatar van Team Mijnzzp

Binnenstad

Voor veel zzp-ers is het momenteel een moeilijke periode, omdat zzp-ers veel opdrachten zien wegvallen. Ook zijn er veel zzp-ers die in acute financiële nood verkeren. Uit onderzoek blijkt dat ongeveer de helft van alle zzp-ers geen financiële buffer heeft om rond te komen. Voor deze groep zzp-ers is het belangrijk om de noodmaatregelen van de overheid in de gaten te houden. Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor noodhulp is dat een zzp-ers minimaal 1225 uur werkt in het bedrijf. Parttime zzp-ers komen dus niet automatisch in aanmerking voor noodhulp van de overheid. De overheid gaat er vanuit dat parttime zzp-ers andere inkomsten hebben en geen noodhulp nodig hebben. Zzp-ers die in aanmerking willen komen voor hulp kunnen ook bij de KVK kijken, dat een lijst met regelingen opgesomd heeft. Belangrijk om te weten is dat er meer maatregelen zijn dan de eenmalige gift van 4000 euro netto.

Het zijn vooral de zzp-ers die tegen een relatief laag uurtarief werken, die momenteel hard geraakt worden. Dit betreft vooral zzp-ers die in de bouw, horeca, transport of in de uiterlijke verzorging werkzaam zijn. Onder deze kwetsbare zelfstandige zijn veel zzp-ers die aangemerkt worden als schijnzelfstandige. Zzp-ers die hulp nodig hebben komen in aanmerking voor de tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). De regeling is in het leven geroepen om tijdelijke liquiditeitsproblemen op te lossen. Het is niet zo dat alle zzp-ers automatisch in aanmerking komen voor ondersteuning. Zzp-ers die hulp nodig hebben moeten zelf onderzoeken of ze in aanmerking komen voor ondersteuning. De regeling voor zzp-ers is voor de maximale duur van drie maanden.

Voor zzp-ers en andere ondernemers is het momenteel een moeilijke periode, die ons allemaal raakt. In de media is dagelijks te zien, horen en lezen dat er ondernemers zijn die hun opdrachten en inkomsten in het geheel zien wegvallen. Als zzp-er is het daarom belangrijk om creatief te worden en te blijven zoeken naar nieuwe opdrachten. Zzp-ers die niet beschikken over voldoende financiële middelen kunnen ook vragen om bijzonder uitstel bij de belastingdienst.

Mijnzzp.nl