Avatar van Team Mijnzzp

Man in pak

Naast het volgen van een studie en/of werkzaam te zijn in een bedrijf, besluit je om de eerste stappen te zetten naar onafhankelijkheid. Je wordt een zzp’er. Dit houdt in dat je zelfstandig je werkzaamheden mag kiezen en uitvoeren; werkzaam bent voor meerdere organisaties; kennismaakt met het ondernemerschap. Een onderneming starten vergt veel tijd en voorbereiding, zeker als zzp’er. Omdat je zelfstandig te werk gaat, zal je veel dingen alleen moeten doen. Je moet denken aan administratie, belastingaangifte, rekening aanvragen, spullen aanschaffen etc.

Een timmerman die werkzaam is als zzp’er kan niet beginnen aan een klus zonder gereedschap, vervoersmiddel en werkkleding. Daarom is het vanzelfsprekend dat beginnende zzp’ers eerst in hunzelf moeten investeren, maar waar halen zij dat geld vandaan? Dit zijn drie manieren om aan een lening te komen als zzp’er.

De eerste manier is het aanvragen van een zakelijke lening. Dit is vooral voordelig als je een grote investering moet doen, zoals het aanschaffen van een gloednieuwe bus. Bij een zakelijke lening wordt het geleende bedrag in één keer gestort op de rekening en dat bedrag, inclusief met rente, wordt terugbetaald. Voordat dit kan gebeuren moet er eerst een bkr-toetsing gedaan worden. Dit is een toetsing die laat zien hoe jouw financiële verleden is en dat bepaald onder andere of de lening wordt afgesloten.

Een andere manier is om gebruik te maken van een zakelijk krediet. Een krediet komt overeen met een lening. Toch zit hier een verschil in. Bij een krediet wordt een maximumbedrag afgesproken en dat wordt de limiet genoemd. Stel je limiet is €10.000, dan kan je ervoor kiezen om deze week €7.000 te lenen en volgende week €200 tot de limiet is bereikt. Echter, betaal je rente over het bedrag wat op dat moment wordt opgenomen. Het voordeel hiervan is, dat je meer financiële ruimte creëert.

Wil je snel geld lenen zonder bkr? Dan kan je gebruik maken van de derde optie, een minilening. Dit houdt in dat er een klein bedrag (tot €1.500) geleend kan worden, mits je woonachtig bent in Nederland, geen uitkering hebt en minimaal 21 jaar bent. Daarnaast wordt hierbij ook geen bkr-toetsing gedaan. Dit zorgt ervoor dat het geleende bedrag binnen 24 uur op jouw rekening kan komen te staan.

Een beginnende zzp’er moet nog van alles regelen voordat hij aan de slag kan gaan. Hij moet denken aan administratie, aangifte, rekening aanvragen en spullen aanschaffen. Daarom moeten beginnende zzp’ers vaak in zichzelf investeren. Dit kan gedaan worden door het aanvragen van een zakelijke lening, zakelijk krediet of een minilening. De keuze die gemaakt wordt hangt af van de situatie waarin de zzp’er zich bevindt. Als hij een grote investering moet maken, kan hij gebruik maken van een zakelijke lening. Wil hij financiële ruimte creëren? Dan is een zakelijk krediet de beste keuze. Moet hij het geld nu hebben en zonder bkr-toetsing? Dan moet die kiezen voor een minilening.

In samenwerking met directgeld-lenen.nl

Mijnzzp.nl