Team Mijnzzp

Financiering aanvragen

Als je geen krediet of een lage kredietscore heeft, kan het nog moeilijker lijken om opties te vinden voor het lenen van geld. In Nederland is het verplicht voor een kredietverstrekker om een BKR-check uit te voeren. Hoewel elke bank en kredietverstrekker andere eisen stelt, kan het mogelijk zijn om een lening te krijgen zonder kredietcontrole. Lees hier hoe je snel geld kunt lenen zonder BKR en papierwerk.

Of je nu snel geld nodig hebt vanwege een financiële noodsituatie, onverwachte uitgaven, of andere onvoorziene omstandigheden, kan het extra stressvol aanvoelen als je geen gevestigd krediet heeft of een BKR-registratie hebt. Hoewel de meeste banken en financiële instellingen een BKR-check vereisen voordat je een lening kunt krijgen, zijn er misschien ook lening opties die je kunt onderzoeken zonder BKR-check voor goedkeuring.

Wat is een BKR registratie?

BKR staat voor Stichting Bureau Krediet Registratie. Wil je geld lenen voor een nieuwe auto, verbouwing of hypotheek? Dan word je automatisch geregistreerd bij het BKR. De registratie is bedoeld om te voorkomen dat je een lening afsluit die je eigenlijk niet kunt betalen. Vanaf 1 mei 2017 geldt de BKR-registratie ook voor het afsluiten van een telefoonabonnement waarbij je meer dan € 250 voor het toestel moet betalen. Bel-, sms- en internetkosten vallen hier niet onder.

Gevolgen van een BKR registratie

Het hebben van een positieve BKR registratie heeft invloed op de hoogte van een toekomstige lening, bijvoorbeeld voor een hypotheek. Bij een hypotheekaanvraag controleert de hypotheekverstrekker of je een BKR registratie hebt. Bij een positieve registratie wordt de maximale hoogte verlaagd. Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan is het niet mogelijk om een nieuwe lening af te sluiten.

Positieve vs. negatieve BKR-registratie

Als je een telefoonabonnement afsluit, krijg je een positieve BKR-registratie. Ter vergelijking: je krijgt ook een positieve registratie als je een creditcard hebt of rood staat. Betaal je de lening niet op tijd volgens de afgesproken termijnen, dan is het mogelijk dat je een negatieve BKR-registratie krijgt. Voordat dit gebeurt, ontvang je eerst aanmaningen, herinneringen of andere waarschuwingen. Betaal je elke maand de kosten voor het apparaat? Dan blijft de registratie positief.

Is het mogelijk een persoonlijke lening te krijgen zonder BKR-check?

Alle banken en financiële instellingen vereisen een BKR-check voor de goedkeuring van een persoonlijke lening. Een kredietcontrole omvat meestal de betalingsgeschiedenis, huidige schuld, inkomen en andere factoren, afhankelijk van de kredietverstrekker.

Als jouw krediet lager is dan wat kredietverstrekkers als een goede score beschouwen, raak dan niet in paniek. Je hebt nog steeds opties als het gaat om het krijgen van een lening. Er zijn tal van kredietverstrekkers die graag werken met leners die een minder-dan-ideale krediet geschiedenis hebben.

Minilening zonder BKR registratie

Je hebt de mogelijkheid om een lening af te sluiten zonder dat er een BKR-controle uitgevoerd wordt. Een lening met een looptijd korter dan één maand valt niet onder de wetgeving voor kredieten. Het is daarbij belangrijk om op te letten met de hoeveelheid die je leent, je dient het namelijk wel weer binnen een maand terug te betalen.

Een minilening varieert van €50,- tot €1.500,-. Deze moet je vaak binnen een maand weer terugbetaald te hebben. Ook heb je de optie om een lening aan te vragen bij een instelling die niet aangesloten is bij het BKR. Een instelling die niet is aangesloten bij het BKR kan dan ook niet de BKR-registratie inzien.

Leningen voor mensen zonder BKR-check hebben meestal hoge rentevoeten of kosten, dus denk goed na of jij je dit kunt veroorloven. Overweeg spaargeld op te nemen of een familielid te vragen mee te tekenen in plaats van zelf een lening af te sluiten. Ook zijn er verschillende manieren om zelf snel geld te verdienen. Bijvoorbeeld door online enquêtes invullen.

Terwijl je werkt aan het opbouwen van krediet, is het een goed idee om de kredietrapporten van BKR regelmatig te controleren. En als je fouten vindt in recent gerapporteerde activiteiten, neem dan contact op met de kredietbureaus om de fout op te lossen.

In samenwerking met meedoenaanonderzoek.nl

Mijnzzp.nl