Team Mijnzzp

Cursus of training volgen als zzp-er

Interessante trainingen voor zzp'ers

Als zzp’er kan het heel interessant zijn om voortdurend te zoeken naar kansen om je eigen kennis te verbreden. Volg trainingen om je te specialiseren in bepaalde vakgebieden, zoek online naar interessante webinars die passen bij het werk wat je uitvoert. De mogelijkheden om trainingen en cursussen te volgen zijn tegenwoordig eindeloos. Er zijn diverse opleidingsinstituten die je de mogelijkheid bieden om een training grotendeels thuis te volgen, vaak gecombineerd met enkele klassikale lessen. Niet alleen is het prettig om de docent af en toe ook fysiek te zien. Je kunt meteen ook je netwerk met vakgenoten uitbreiden. Iets wat wellicht leidt tot nieuwe opdrachten voor je eenmanszaak!

Eenmanszaak uitbreiden met personeel na een training

Misschien wil je je eenmanszaak op korte termijn uitbreiden, door je eerste medewerkers aan te nemen. Een spannende stap, waar je jezelf goed op voor wilt bereiden. Het volgen van een training om je managementvaardigheden te verbeteren kan een goede basis zijn voor deze vervolgstap. Het volgen van zo’n opleiding is ook interessant, wanneer je als interim-manager wilt gaan werken bij klanten. Tijdens de opleiding leer je meer over de mogelijkheden die je hebt om mensen binnen je team aan te sporen bepaalde handelingen uit te voeren, gemotiveerd te blijven, enzovoorts.

Heb je al personeel in dienst? In dat geval kun je een opleiding volgen als team, om zo de vakspecifieke kennis te verbeteren.

Kosten voor trainingen vaak aftrekbaar

Wanneer je als zzp’er een training volgt om je kennis te verruimen, zijn de kosten voor zo’n opleiding vaak aftrekbaar. Het wordt gezien als een investering in jezelf en daarmee in je bedrijf. Dit maakt dat de kosten voor een training of cursus als bedrijfskosten worden aangemerkt door de fiscus. Belangrijk is wel dat er onderscheid gemaakt wordt tussen het opdoen van algemene kennis en kennis die specifiek is voor de diensten en producten die je klanten aanbiedt.

Cursus niet altijd gezien als zakelijke investering

Een cursus om je kennis in algemene zin te verbreden wordt gezien als een investering die je privé doet. Deze kosten kunnen niet zakelijk worden afgetrokken. Bespreek met je boekhouder of je de kosten van de cursus die jij wilt volgen af kunt trekken van de omzet. In sommige gevallen zullen ook eisen worden gesteld aan de kwaliteit van het opleidingsinstituut. Op de website van de Belastingdienst vind je hier meer informatie over.

In samenwerking met ncoi.nl

Mijnzzp.nl