Team Mijnzzp

Ondernemers aan het werk

De drie beste tools voor elke zzp’er

In welke sector je ook aan de slag gaat als zzp’er, een overzichtelijke administratie zal je leven verbeteren. Daarom hebben we drie verschillende tools voor je op een rijtje gezet. Als je deze gebruikt, is je administratie zo gepiept.

Boekhoudsoftware

De boekhouding is misschien niet je favoriete onderdeel van je werk. Maar het moet wel gebeuren. Als zzp’er heb je misschien niet de financiële ruimte om iemand in te huren die alles voor je regelt. Daarom is het handig om boekhoudsoftware te gebruiken. Daarin heb je alle informatie in één omgeving, van factuur tot crediteur.

Overzichtelijke urenregistratie

Om de juiste facturen te kunnen sturen, moet je urenadministratie tip-top in orde zijn. Gebruik daarom een urenadministratie-programma dat past bij jouw werk. Doe je iets administratiefs? Dan is het handig om een programma op je werkcomputer te hebben. Maar ben je vooral onderweg en is je auto je kantoor? Dan werkt een app op je telefoon misschien beter.

Nog een tip: zorg ervoor dat je je uren zo snel mogelijk registreert. Hoe sneller je ze registreert, hoe kleiner de kans dat je niet meer weet of je nu 2 uur of 2,5 uur voor die ene klant bezig bent geweest.

Maak een planning

Door met de juiste planning-software te werken, wordt je agenda meer dan alleen een reminder voor afspraken. Natuurlijk werkt de kalender-app op je telefoon prima als agenda. Je kunt hier zelfs met een kleurcodering per klant werken. Maar er zijn ook programma’s waarin een planning meer wordt dan alleen een agenda.

Zo zijn er ook planning-programma’s waarin je uitgebreide informatie kunt toevoegen aan een afspraak. Van to-do lijstjes tot weblinks, alle informatie zie je in één oogopslag.

Alles op een rijtje

De belangrijkste onderdelen van je werk als zzp’er zijn misschien niet gelijk de leukste. Door gebruik te maken van softwarepakketten of apps op je telefoon, maak je klusjes als boekhouding, urenregistratie, en planningen maken een stuk makkelijker. Bovendien ben je er een stuk sneller doorheen dan wanneer je alles met pen en papier doet. Wacht dus niet langer, en download de tools in onze tips!

In samenwerking met kleinzakelijk.afas.nl

Mijnzzp.nl