Team Mijnzzp

Start up

Wanneer je een eigen bedrijf start moet je vaak eerst een aantal investeringen doen. Het runnen van een bedrijf kost geld. Zelfs als je zzp'er bent. Deze opstartkosten komt bijna iedere beginnende zzp'er tegen. Hou een goed overzicht bij van de uitgaven, want deze kun je voor de belasting aftrekken van de winst. Ook de omzetbelasting kun je terugvragen van de Belastingdienst.

Inschrijving Kamer van Koophandel

Met deze investering krijg je sowieso te maken, want zonder registratie bij de Kamer van Koophandel (KvK) kun je niet aan de slag als zzp'er. Je betaalt een eenmalige vergoeding voor het inschrijven van een eenmanszaak van 50 euro. Door nog eens 15 euro extra te betalen krijg je een uittreksel mee dat dient als bewijs van inschrijving. Soms wordt hierom gevraagd door groothandels en banken. Het valt aan te raden om op dezelfde dag nog een zakelijke bankrekening te openen. Zo hou je jouw zakelijke administratie gescheiden van de privé administratie. Dit geeft een beter overzicht van de financiën, of je deze nu zelf gaat bijhouden of van plan bent om een boekhouder in te schakelen. Ook zorgt een zakelijke bankrekening voor een professionele uitstraling. Deze kosten zijn ook aftrekbaar en bedragen over het algemeen nog geen 10 euro per maand.

Investeren in apparatuur

Om jouw werk uit te kunnen voeren heb je de juiste apparatuur nodig. Dat kan een laptop zijn, een smartphone, een professionele fotocamera of bijvoorbeeld specialistische gereedschappen. Zorg dat je voldoende startkapitaal hebt om dit aan te schaffen of kies voor geld lenen, zodat je zo snel mogelijk inkomsten gaat genereren. Als je de spullen al in je bezit had kun je deze ook vanuit privé inbrengen in je onderneming. Het valt aan te raden om eens langs te gaan bij een boekhouder en de mogelijkheden te bespreken. Ook dit is een investering, maar vaak verdient de boekhouder zichzelf terug door het belastingvoordeel dat deze oplevert.

Website

Als startende ondernemer moet je jezelf op de markt zetten. Hiervoor heb je doorgaans een website nodig waarop je jezelf, je dienst of je product presenteert aan de buitenwereld. Je kunt ervoor kiezen om zelf een website te maken met een gratis pakket van bijvoorbeeld WordPress of om een professional in te schakelen. Het opzetten van een website kan veel tijd kosten en als je wat extra functies wil kan het zijn dat je dit zelf niet zo eenvoudig voor elkaar krijgt. Ook krijg je te maken met kosten voor hosting en domeinregistratie. Dit kost een paar tientjes per jaar tot honderden euro's, afhankelijk van het soort website dat je hebt. Trek ook wat geld uit voor de marketing van je diensten of producten. Het budget hiervoor kan je zelf bepalen.

In samenwerking met hoyhoy.nl

Mijnzzp.nl