Team Mijnzzp

Zuidas Amsterdam

De zelfstandige (zzp-er) moet straks ook kunnen meedingen naar opdrachten van de overheid. Op het moment zal een zzp-er niet snel gevraag worden om te offreren op een opdracht die de overheid weg te geven heeft. De eisen die de overheid stelt zijn veel te hoog voor een zelfstandige.

Dit is een goede zaak. 
 
Dit is toch wel een belangrijk signaal voor de zzp-er. Normaal gesproken waren dit soort opdrachten vaak weggelegd voor de grote bedrijven. De zzp-er was eigenlijk nooit in beeld bij de overheid. Wellicht dat hier nu verandering in gaat komen.
 
In het verleden werkten veel gemeentes die onderhoud moesten laten uitvoeren met gerenomeerde en vaak oude bedrijven. Deze bedrijven zijn vaak niet de goedkoopste en huren op hun beurt ook vaak weer zelfstandige in. De zelfstandige kreeg vaak niet de kans om zelf een offerte uit te brengen. Een zelfstandige kan ook prima een lantaarnpaal schilderen of een kamer op het gemeentehuis behangen.
 
De laatste jaren zijn er een hoop zaken veranderd. Een daar van is dat gemeentes opdrachten moeten aan besteden. Dit betekent niet dat de automatisch de goedkoopste de klus krijgt, maar wel dat er ook nieuwe partijen een kans maken.
 
Laten we hopen dat dit een positieve werking heeft voor de zzp-er en hij ook echt kans maakt om een leuke en goede klus van de overheid te krijgen.

Mijnzzp.nl