Team Mijnzzp

Kantoorgebouw

Als je geïnteresseerd bent in het verbeteren van de beveiliging en het beschermen van je zaak tegen criminelen en indringers, probeer je misschien te kiezen tussen rolluiken en screens. Wat is beter voor de beveiliging? Welk product biedt meer veiligheid? Daarnaast zorgen beide raambekledingen er ook voor dat het koeler wordt in de zaak, wat met name in de zomer echt lekker is. In dit artikel kun je meer lezen over rolluiken voor de zaak, terwijl screens natuurlijk ook genoemd worden. Het kan namelijk maar zo dat screens beter zijn in jouw situatie.

Hoe werken rolluiken?

Rolluiken voor ramen maken gebruik van gestapelde, hoogwaardige aluminium luiken, die op en neer rollen en kunnen worden ingezet om de buitenkant van je raam te bedekken en je te beschermen tegen vandalisme, inbraak en indringers. Ook houden ze dus de warmte buiten je zaak. Rolluiken bieden een robuuste bescherming en kunnen meestal over je bestaande ramen en hun horren worden geïnstalleerd, zodat je je ramen nog steeds open kunt houden en je raamhorren kunt gebruiken wanneer je aan het werk bent en je ramen kunt bedekken met je luiken wanneer je niet op de zaak bent. Rolluiken zij in principe lamellen die horizontaal liggen en daardoor eigenlijk een gesloten schild bieden tegen inbrekers. Door hiervan gebruik te maken kun je de ramen en deuren van je zaak volledig afsluiten, terwijl de luiken je winkel of bedrijfspand ook nog eens een stukje koeler maken.

Voor- en nadelen rolluiken

Rolluiken hebben onder meer als voordeel dat ze zeer goed zon weren waardoor ze in de zomer dus de warmte buiten houden, terwijl ze in de winter juist de warmte vasthouden. Ook werken ze inbraakwerend en zorgen ze voor veel privacy in een zaak. Daarnaast hebben ze dus een isolerende functie. Wel heeft een rolluik ook een belangrijk nadeel: ze sluiten een zaak namelijk volledig af. Hierdoor heb je dus geen zicht meer van binnen naar buiten, terwijl het ook best donker wordt in het pand.

Hoe werken screens?

Screens zorgen over het algemeen niet echt voor een betere beveiliging van je zaak. Desondanks zal het wel goed helpen bij het koeler maken van je winkel of bedrijfspand. Ook maken ze het gebouw zonder twijfel een stuk mooier. Dit komt doordat deze screens een mooie, moderne look hebben, wat vooral prachtig past in een zaak of woning. Rolluiken worden geplaatst aan de buitenkant van de ramen, plaats je ze namelijk ook aan deze kant. De hoofdzakelijke functie van een screen is dus om de zon te weren uit het pand, wat bij een rolluik niet helemaal het geval is. Wel is de constructie van een screen vergelijkbaar met de plaatsing van een rolluik. Geleiders worden gemonteerd aan beide kanten van het raam. Vervolgens glijdt het doek tussen de geleiders verticaal naar beneden. Je kunt bij screens kiezen tussen twee verschillende soorten: standaard exemplaren of varianten met rits.

Voor- en nadelen screens

Natuurlijk werken de screens ook erg goed als het gaat om het weren van de zon. Bij screens kun je zelf rekenen op een zonlichtfiltering van maar liefst 85 procent. Alsnog kun je wel gewoon naar buiten kijken aangezien de screens niet helemaal verduisteren. Ook kun je het beste kiezen voor de ritsscreens aangezien deze exemplaren windvast zijn. Deze varianten zijn namelijk zeer sterk en geven ook nog eens helemaal geen geluidsoverlast. Natuurlijk hebben de screens ook nadelen. Zo zijn niet isolerend, terwijl ze helaas ook geen inbraakwerende functie hebben. Bij rolluiken is dit wel het geval, zoals eerder al genoemd is.

In samenwerking met inhuisplaza.nl

Mijnzzp.nl