Team Mijnzzp

Sticker marketing

Het feit dat meerdere social media-platforms de wereld hebben overgenomen en de marketingwereld massaal is verschoven naar de digitale kanalen, wil nog niet zeggen dat ze alle fysieke marketinginspanningen buitenspel hebben gezet! Er zijn veel voordelen aan het gebruik van sociale media voor marketing, maar vergeet niet de voordelen van offline marketingstrategieën in gedachten te houden. Zo heeft succesvolle stickermarketing zijn eigen specialiteiten en is het vrijwel niet te evenaren met de digitale mogelijkheden. Om je hieraan te helpen herinneren, geldt dit artikel als een handig geheugensteuntje om stickermarketing nooit meer uit het oog te verliezen!

1.    Verhoog de blootstelling van jouw merk

Met behulp van stickermarketing kan je de zichtbaarheid van jouw bedrijf vergroten. Terwijl de concurrentie op het internet enorm hoog is om het gedachtegoed van een merk te verspreiden, kunnen stickers een slimme manier zijn om een eerste stap in de klantbelevenis van jouw merk te maken. Het gebruik van stickermarketing helpt je namelijk om jouw onderneming te onderscheiden van de concurrenten en stelt jouw bedrijf bloot in een offline wereld die nu minder druk is dan ooit tevoren. Door leuke stickers te verspreiden ben je in staat om een unieke illustratie van jouw merk naar voren te brengen. Als je dit goed doet, dan zorg je ervoor dat jouw stickers overal op geplakt worden. De kracht van dit fysieke medium is dat het enorm toegankelijk is en een krachtige aandachtstrekker kan zijn.

2.    Laat de creativiteit van jouw merk spreken

Wanneer je aan de gang gaat met het maken van stickers die moeten helpen voor het groeien van jouw onderneming, dan is er veel ruimte voor creativiteit. Met stickers is het helemaal aan jou om te zorgen voor de perfecte uitstraling die jouw doelgroep aanspreekt. Stickers kun je in vrijwel alle opzichten aanpassen, waaronder vorm, ontwerp, grootte en in type materiaal. Ben je op zoek naar meer informatie voor de vormgeving van stickers voor jouw ondernemingssucces? Kijk dan op stickers drukken en bestellen voor meer informatie.

3.    Kan een waardevolle bijdrage leveren aan andere marketingactiviteiten

Stickers zijn een fantastische manier om je te helpen bij andere marketingactiviteiten binnen jouw bedrijf. Ze kunnen bijvoorbeeld helpen bij het promoten van jouw website door een sticker te voorzien van een link of een QR-code naar jouw social media pagina's. Op deze manier kun je jouw online verkeer en conversie verhogen. Een andere manier om stickers in te zetten voor andere marketingactiviteiten, is door stickers weg te geven aan mensen die zich abonneren op jouw nieuwsbrief. Vele mensen vinden het eenmaal leuk om iets gratis te krijgen en wanneer jouw sticker goed is vormgegeven, kun je verschillende activiteiten ondernemen waarbij je stickers kunt integreren.

In samenwerking met drukzo.nl

Mijnzzp.nl