Team Mijnzzp

Snelweg

Ben je zzp’er? Dan wil je vast het liefst doen waar je goed in bent en zo min mogelijk administratieve werkzaamheden hebben. Maar wanneer je vaak de auto pakt, zul je toch alle bonnen moeten verzamelen om de brandstofkosten op te kunnen geven voor de belasting. Dat is veel werk, en kan als vervelend worden ervaren. Met een tankpas is dat verleden tijd!

Een tankpas

Met een tankpas kun je heel gemakkelijk afrekenen na iedere tankbeurt. De gemaakte kosten worden iedere keer weer op de tankpas gezet, zodat je daar een mooi overzicht behoudt. Veel verschillende partijen bieden tankpassen aan, maar deze werken in principe overal hetzelfde. Soms worden er extra opties aangeboden, zoals betalen in het openbaar vervoer of voor parkeren. Zo kun je helemaal alle kosten met betrekking tot vervoer terugvinden in één overzicht. Er bestaat ook een speciale ZZP tankpas, met allerlei voordelen voor zzp’ers. Denk daarbij bijvoorbeeld aan pechhulp en betalen in het buitenland.

Voordelen van een tankpas

Het grootste voordeel van een tankpas is dat je veel van de vervoerskosten kunt terugvinden in één overzicht. Dat is handig wanneer je de kosten moet opgeven bij de belasting en maakt de BTW-aangifte dus een stuk makkelijker. Naast een handig overzicht van alle kosten, krijg je met een tankpas vaak ook korting op de brandstofprijzen. Dit is meestal alleen bij speciaal geselecteerde tankstations het geval. Soms krijg je ook korting op andere zaken, zoals op het wassen van de auto of op parkeren. Sommige partijen bieden extra services aan, zoals pechhulp of onbeperkt ruitenvloeistof halen op bepaalde aangewezen punten. Tot slot is het overzicht van alle gemaakte kosten digitaal, wat betekent dat je niet meer allerlei losse bonnetjes hoeft te bewaren.

Kosten van een tankpas

Tankpassen worden door veel verschillende partijen aangeboden, en de prijzen variëren ook per aanbieder. De meeste tankpassen kosten zo’n €10 per maand. Daarnaast heb je gratis tankpassen, maar meestal bieden deze geen extra voordelen aan. Voor wie vaak de auto pakt, kan een betaalde tankpas die korting biedt veel aantrekkelijker zijn omdat door de kortingen de investering veelal snel is terugverdiend!

In samenwerking met tankpas.nl

Mijnzzp.nl