Team Mijnzzp

Beleggen

Je hebt wat geld gespaard op een spaarrekening. Die procent rente op je spaarrekening is leuk, maar erg veel levert het niet op. Verleid door verhalen over hoge rendementen, wil je de stap zetten om ook te starten met beleggen. Maar hoe doe je dat nu echt succesvol? In dit artikel geven we de beginnende belegger een paar handige tips. Zo ga je erin met de juiste verwachtingen en weet je hoe je beleggen het beste aan kunt pakken. Laten we beginnen!

Heb de juiste verwachtingen

Op het internet wemelt het van de verhalen over mensen die met een kleine investering astronomische winsten hebben behaald dankzij. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze verhalen geen realistisch beeld geven van de werkelijkheid. De indrukwekkende rendementen die je online tegenkomt, zijn vaak uitzonderingen en eerder het resultaat van geluk dan van een doordachte strategie. Gemiddeld leveren de beurzen zo’n 5% tot 8% rendement op per jaar, maar slechtere jaren kunnen uiteraard voorkomen.

Wees geduldig

Geduld is een schone zaak, zeker in de wereld van beleggen. Het verleidelijke idee van snel geld verdienen moet opzij zetten voor een langetermijnvisie. Het is verstandig om niet te vaak aandelen te kopen en te verkopen. Dat levert je vaak niet meer rendement op en zorgt er alleen maar voor dat je meer kosten moet betalen aan je broker.

Beleg alleen met geld dat je echt kunt missen

De gouden regel van het beleggen is en blijft: beleg alleen met geld dat je écht kunt missen. Het is niet de bedoeling dat je je aandelen moet verkopen omdat je het geld dringend nodig hebt. Een slimme beleggingsstrategie houdt in dat je investeert met een langetermijnvisie. Geld dat je gebruikt voor de dagelijkse benodigdheden, moet je niet op je beleggingsrekening storten. Zo voorkom je onnodige stress en kun je rustig de koersschommelingen op de markt afwachten.

Schakel een expert in

Als je geen zin hebt om de hele tijd in de weer te zijn met het beheer van je aandelenportefeuille, denk er dan over na om het uit te besteden aan een expert. Vermogensbeheerders, zoals MeDirect.nl, begrijpen de kunst van het online beleggen. Ze passen je portfolio aan op basis van marktomstandigheden en jouw risicoprofiel. Hier draait het niet per se om het najagen van het hoogste rendement, maar om het bereiken van de optimale balans tussen risico en kans op rendement, aangepast aan jouw gekozen risicoprofiel. Bovendien hoef je helemaal niet zo vermogend zijn om te starten. Je kunt er al terecht vanaf 2000 euro!

In samenwerking met medirect.nl

Mijnzzp.nl