Team Mijnzzp

Training volgen

Ben je nog niet uitgeleerd? Dan kun je trainingen of cursussen volgen om je kennis te verbreden. Het kan zijn dat je na het afronden van een studie toch nog een verdiepingsslag wilt maken of je kennis wilt opfrissen. Ook veel werkenden kiezen ervoor om tijdens hun baan een cursus of training te volgen. Dit kan in het belang zijn van hun beoogde functie, om zo verder te kunnen groeien.

Een training kiezen

Je wilt je carrière een boost geven met behulp van een training. De volgende vraag die je jezelf dan stelt zal zijn; welke training moet ik volgen? Het aanbod aan trainingen is groot, waardoor het moeilijk kan zijn om een besluit te nemen. Het is belangrijk dat een training bij je past en het je interesse heeft. Zo kun je hem goed afronden. Je hebt natuurlijk wel de motivatie nodig om de training goed te doorlopen! Oriëntatie is daarom een belangrijke fase. Ga in gesprek met je collega’s of vrienden. De opleidingsaanbieder kan jou ook veel vertellen over het aanbod en de inhoud. Schroom dus ook niet om contact met hen op te nemen. Vaak zijn er ook keuzehulptools die jou helpen bij het maken van een beslissing.

Een goede opleider

Nadat je weet wat voor training je wilt volgen, ga je kijken waar. Ook het aanbod aan opleiders is groot. Een goede opleider kun je herkennen aan de recensies. Kijk ook hoe een opleider zich online profileert en of hij erkend wordt. Ga daarnaast bij jezelf na waar een opleider voor jou aan moet voldoen. Vind je het klassikaal kunnen volgen van een training bijvoorbeeld belangrijk? Of de aansluiting van de lesstof bij de praktijk? Een goede opleider is het halve werk!

Trainingen volgen

Succesvol een training volgen? De juiste trainingen volgen doe je op deze manier. Het hangt uiteraard van het soort training af hoe je deze goed kunt afronden. Volg je bijvoorbeeld een training over management en leidinggeven, dan zul je veel werken aan je soft skills. Kies je ervoor om een training te volgen in de financiën, dan zul je veel met cijfers te maken krijgen. Wij raden je aan om je goed voor te bereiden op de lessen met de trainer. Maak je huiswerk en durf vooral te vragen! Om echt wat van de training op te steken is het van belang om de theorie ook in de praktijk toe te passen. Zo kun je kijken of je de opgedane kennis gelijk kunt toepassen op de werkvloer. Een win-winsituatie!

In samenwerking met ncoi.nl

Mijnzzp.nl