Team Mijnzzp

Relatiegeschenk

De feestdagen zijn alweer in zicht. Als bedrijf kan dat betekenen dat het weer hoog tijd is om na te denken over relatiegeschenken. Hoewel nog niet ieder bedrijf hier iets mee doet, kan het zeker wel de moeite waard zijn om er wel aan te beginnen. Relatiegeschenken geven aan je relaties rond de feestdagen heeft namelijk meerdere voordelen. Waarom relatiegeschenken een must zijn voor jouw bedrijf? Wij sommen het hieronder voor je op!

Vergroten van de naamsbekendheid

Misschien wel de allerbelangrijkste reden om als bedrijf relatiegeschenken in te zetten: het vergroten van de naamsbekendheid. Dit is natuurlijk alleen zo als je ervoor kiest om een geschenk te bedrukken met bijvoorbeeld jouw bedrijfsnaam of logo. Als je op zoek bent naar toffe relatiegeschenken, kun je IGO Promo zeker in gedachten houden. Door jouw bedrijfsnaam of logo op een geschenk te zetten, zal dit elke keer weer voorbijkomen. Op het kantoor van een relatie of in de koffiepauze: zodra jij een relatiegeschenk geeft met naam of logo erop en het wordt gebruikt, komt jouw bedrijf telkens weer voorbij. Zo zullen jouw relaties jouw bedrijf niet snel vergeten, omdat ze er iedere keer weer aan worden herinnert. Of je nu kiest voor T-shirts bedrukken of het bedrukken van een fles champagne: het is allemaal mogelijk.

Je laat jouw waardering blijken

Waarom relatiegeschenken ook een must zijn voor jouw bedrijf? Omdat je hiermee jouw waardering kunt laten blijken. Je bent blij met de relaties die je hebt en dat mag je best even laten zien. Door hen een relatiegeschenk te geven, laat je zien dat je de samenwerking waardeert. Bovendien vinden relaties het vast enorm leuk om een relatiegeschenk te ontvangen. Het is tenslotte een attent gebaar, waar je relaties vast blij van worden. Een relatiegeschenk is dus niet alleen leuk om te geven, maar ook om te krijgen.

Goede marketing

Door relatiegeschenken in te zetten, ben je ook goed bezig met de marketing van je bedrijf. Met relatiegeschenken promoot je jouw bedrijf en dit is relatief goedkoop in vergelijking met andere marketingtools. Denk maar eens na over het inzetten van advertenties op social media: dit kan flink wat geld gaan kosten. Een relatiegeschenk hoeft niet zo duur te zijn, wat dan weer een voordeel is. Je kunt een relatiegeschenk zo duur maken als je zelf wilt. Wil je echt indruk maken? Ga dan niet voor het goedkoopste relatiegeschenk, maar probeer iets origineels te bedenken. Dan zal je een goede indruk achterlaten, waar je alleen maar profijt van kunt hebben!

Je hebt veel keuze

Wat ook een voordeel is aan het inzetten van relatiegeschenken? Dat je hierin veel keuze hebt. Je kunt hierin dus echt wel onderscheidend zijn. En helemaal als je ervoor kiest om het geschenk te bedrukken, want op deze manier kun je er echt een beetje een eigen creatie van maken. Waar je bijvoorbeeld aan zou kunnen denken als we het hebben over relatiegeschenken? Bijvoorbeeld aan pennen, T-shirts, petjes, USB-sticks, sleutelhangers, powerbanks, tassen, jassen en ga zo maar door.

Je staat geen streepje achter bij je concurrentie

Ontzettend veel bedrijven kiezen ervoor om ieder jaar relatiegeschenken in te zetten. En dat is natuurlijk niet zomaar zo. Als je veel concurrentie hebt met jouw bedrijf, is het belangrijk dat je niet direct een streepje achter staat bij de concurrentie. Als jouw concurrenten bijvoorbeeld wel relatiegeschenken inzetten en jij laat het zitten, kan het zomaar zo zijn dat je klanten en omzet mist. En dat is natuurlijk zonde, want je had dit kunnen voorkomen door ook relatiegeschenken in te zetten. Om geen achterstand te hebben op jouw concurrentie, kan het dus zeker een aanrader zijn om wél voor relatiegeschenken te gaan. Het hoeft helemaal niet zoveel moeite te kosten, maar het kan je daarentegen wel veel opleveren.

Hierboven heb je kunnen lezen waarom relatiegeschenken eigenlijk echt een must zijn voor jouw bedrijf. Heb jij nog niet eerder relatiegeschenken ingezet, maar bouw je wel steeds meer relaties op? Dan kan het hoog tijd zijn om hier verandering in te brengen. Je relaties tevreden houden en misschien wel nieuwe klanten binnenhalen: een goed relatiegeschenk geven kan je veel opleveren. Denk hier dus goed over na!

In samenwerking met igopromo.nl

Mijnzzp.nl