Team Mijnzzp

Bureaubladstijl

Het creëren van een stijlvolle kantooromgeving is essentieel om productiviteit, creativiteit en welzijn te bevorderen. Een belangrijk element van een goed ingericht kantoor is het bureaublad van de werkplekken, dat niet alleen functioneel moet zijn, maar ook visueel aantrekkelijk. In deze blog gaan we dieper in op hoe je jouw kantoor kunt inrichten met een focus op het bureaublad, en delen we handige tips om een stijlvolle werkplek te creëren.

Kies het juiste blad

Het materiaal en de kleur van het bureaublad speelt een belangrijke rol in de algehele uitstraling van je kantoor. De bureaubladen van Officetopper bestaan voornamelijk uit een kern van spaanplaat met een melamine bladafwerking. Dit zorgt ervoor dat het blad een nette afwerking krijg en in diverse houtkleuren beschikbaar is. Daarnaast zijn er ook HPL bladen. Met deze afwerking is het blad extra bestendig tegen kleine krasjes, water en hitte. Deze afwerking is dan ook vaak een stuk strakker maar heeft een beperkte kleurenkeuze.

Standaard zijn bureaubladen 80cm diep maar vele bureaus zijn ook beschikbaar met een blad van 70cm of zelfs 100cm. De breedte die je kiest zal afhankelijk zijn van de beschikbare ruimte. Een breedte van 160cm is gemiddeld. Liever een kleinere of grotere maat? Geen probleem. De kleinste gebruikelijke maat is 120cm en de breedste 200cm. Er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Organiseer en minimaliseer

Een opgeruimd bureaublad oogt niet alleen fijn, maar bevordert ook de concentratie en efficiëntie. Hiervoor zijn verschillende opbergmogelijkheden. Denk aan persoonlijke lades onder het bureaublad, ladeblokken bij het bureau en pennenbakjes om diverse materialen in op te bergen en het bureaublad georganiseerd te houden. Minimaliseer rommel en behoud alleen de essentiële items op je werkplek. Officetopper heeft ook diverse topbladen die dezelfde kleur als het bureaublad beschikbaar zijn. Hiermee kun je een ladeblok of lage kast bij het bureau met dezelfde kleur afwerken zodat er uniformiteit gecreëerd wordt in de ruimte.

Ergonomie en comfort

Het is prettig voor het oog als een kantoor er stijlvol uit ziet. Naast stijl is het belangrijk om te zorgen voor een ergonomische en comfortabele werkplek. Dit bevordert het welzijn van de werknemers. Kies daarom een bureaustoel en een bureaubladhoogte die bij je lichaam passen en zorg voor voldoende been- en elleboogruimte. Hierbij is het van belang om eerst de bureaustoel geheel in te stellen, vervolgens plaats je het bureaublad op dezelfde hoogte als de armleggers. Dit zorgt voor een goede houding. Daarnaast zijn accessoires zoals een ergonomisch toetsenbord en een muis ideaal om je houding te verbeteren en RSI-gerelateerde problemen te voorkomen.

Verlichting en kleurenschema

De juiste verlichting en kleurenschema kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je kantoor. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en combineer dit met sfeerverlichting om een aangename werkomgeving te creëren. Kies een kleurenschema dat zowel rustgevend als stimulerend is, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en het soort werk dat je doet.

Het creëren van een stijlvol kantoor begint bij het zorgvuldig kiezen en inrichten van het bureaublad. Door te kiezen voor het juiste materiaal, te organiseren en te zorgen voor ergonomie en comfort, kun je een functionele en visueel aantrekkelijke werkplek creëren.

Bureaublad

In samenwerking met officetopper.com

Mijnzzp.nl