Team Mijnzzp

Lege bouwlocatie

Dit is een initiatief van FNV Zbo, het keurmerk moet twee kanten op gaan werken. De opdrachtgevers moeten aan het keurmerk kunnen zien met wie ze te maken hebben. Voor de zzp-er is het voordeel dat hij niet meer alleen op zijn prijs hoeft te concurreren. Door het keurmerk kan de zelfstandige laten zien dat hij zijn vak verstaat.
 
Voor veel zelfstandige is het nogal eens frustrerend om steeds maar te zien dat hij een opdracht niet krijgt omdat iemand anders een gunstiger uurloon kan aanbieden aan de opdrachtgever. Men hoopt dan ook dat opdrachtgevers naar het keurmerk gaan vragen en inziet dat de vakman terecht iets duurder is dan de zelfstandige zonder keurmerk.
 
Helaas is de marktwerking onder de zelfstandigen op dit moment niet optimaal te noemen en is er  eerder spraken van een moordende concurrentie. Wie momenteel met zijn klussenbedrijf ergens op het internet wenst te gaan adverteren komt er al snel achter dat hij niet alleen is. Er zijn dan ook veel websites te vinden waar zelfstandigen offertes kunnen geven op mogelijke opdrachten. Helaas duurt het vaak niet lang voordat iemand anders onder uw prijs doorgaat waar u van denkt dit kan niet voor dit geld.
 
Laten wij hopen dat het keurmerk goed ontvangen gaat worden en mogelijke opdrachtgevers niet alleen naar het geld kijken wat zij te besteden hebben voor een klus.

Mijnzzp.nl