Team Mijnzzp

Bouwmaterialen

Als zzp’er streef je naar het leveren van een zo hoog mogelijke kwaliteit aan consumenten. Dit doe je bijvoorbeeld door te verdiepen in de uit te voeren werkzaamheden tijdens een opleiding of cursus, door geschoold personeel aan te nemen en door ervaring op te doen in het vak. De kwaliteit van een geleverde dienst zijn echter niet alleen afhankelijk van je eigen kunnen en ervaring; ook de kwaliteit van de gebruikte componenten speelt hierin een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan een timmerman, die kiest voor het gebruik van kwalitatief slechte schroeven of hout. Het leidt ertoe dat het eindproduct scheef is, dat de schroeven al snel beginnen te roesten, enzovoorts. Situaties die je wilt voorkomen, daar het de goede naam van je organisatie schaadt.

Verdiep je in de kwaliteit van verschillende componenten

Het voorkomen ervan is relatief eenvoudig. Verdiep je vooraf goed in de kwaliteit van de verschillende online aangeboden componenten en wees niet bang hier wat meer voor te betalen. Besparen op deze onderdelen levert op langere termijn niet de verhoogde winst op, die je mogelijk nastreeft met een dergelijke besparing. Naast de verminderde kwaliteit van het eindproduct, kan de keuze voor goedkope materialen in zekere zin gevaarlijk zijn. Denk aan een elektricien, die bij het plaatsen van een nieuwe groepenkast voor kwalitatief slechte onderdelen kiest. Mogelijk versmelten de kabels onnodig snel, werkt de aardlekschakelaar na een paar jaar niet meer, enzovoorts.

Certificeringen voor losse onderdelen

Let bij de aankoop van losse componenten altijd op de certificering ervan. Het product moet voldoen aan de eisen die binnen Europa worden gesteld. Het is om deze reden onverstandig losse onderdelen rechtstreeks bij een Chinese leverancier te bestellen. De Chinese certificeringen wijken af van de Nederlandse. Logischerwijs worden niet aan alle producten eisen gesteld; de houten lat van een timmerman zal niet altijd gekeurd zijn. Bij de onderdelen voor de meterkast van een elektricien is dit wel belangrijk.

Kies voor onderdelen van gerenommeerde partijen

Om er zeker van te zijn dat de onderdelen die je aanschaft voor het leveren van een dienst of product aan de consument van hoge kwaliteit zijn, doe je er verstandig aan uitsluitend voor onderdelen van gerenommeerde partijen te kiezen. Online valt veel informatie te vinden over de meest betrouwbare producenten van onderdelen per sector. Laat je waar nodig adviseren door aanbieders van deze losse onderdelen. Door periodiek een cursus of training te volgen, blijf je op de hoogte van de laatste trends binnen jouw vakgebied.

In samenwerking met vekto.nl

Mijnzzp.nl