Team Mijnzzp

Waterfles

Het lijkt nog zover weg, maar kerst is echt al bijna. Je zult nu echt stappen moeten ondernemen om je relatiegeschenken voor kerst in huis te hebben. En dat valt nog niet mee. Je wilt met iets moois aankomen voor je klanten en zakenrelaties, maar je wilt je ook aan je budget houden. Hoe zorg je nu dat je de perfecte relatiegeschenken kiest?

Waarom zijn relatiegeschenken belangrijk?

Wanneer je een goede relatie hebt met een klant of zakenrelatie, is de kerstperiode de perfecte tijd om dit nog eens te benadrukken. Je geeft met een mooi relatiegeschenk aan dat je de samenwerking waardeert en dat je graag samen blijft werken in het nieuwe jaar. En, draai het eens om, jij waardeert het ook enorm als je een mooi relatiegeschenk krijgt van een opdrachtgever, klant of leverancier!

Wat geef je?

Het is altijd een goed idee om relatiegeschenken te kiezen die passen bij jouw branche. Maar dat valt soms niet mee. Je kunt er daarom ook voor kiezen om het algemener te houden en kiezen voor iets waar jouw zakenrelaties echt iets aan hebben. Dan kom je al snel uit bij een goede, mooie pen, een notebook, een leuke tas of een drinkbeker voor onderweg. Daar is niets mis mee. Het is immers het gebaar dat telt!

Wil je er iets meer bijzonders van maken? Laat dan de pennen, notebooks, tassen en drinkwaren bedrukken met jouw logo en bedrijfsnaam. Je zakenrelaties zien dan iedere keer als ze het geschenk gebruiken jouw bedrijfsnaam en denken weer even aan jou en je bedrijf. Het kan zomaar zijn dat dát je extra opdrachten oplevert!

Tips voor het kiezen van relatiegeschenken

- Ken je doelgroep: Denk na over de interesses en behoeften van je zakelijke relaties. Kies geschenken die aansluiten bij hun smaak en stijl.
- Houd rekening met het budget: Stel een budget op en houd je eraan. Je vindt, bijvoorbeeld bij Van Helden, opties voor verschillende prijsklassen, zodat je binnen je budget kunt blijven. Ook gaan de prijzen van deze geschenken vaak omlaag naarmate je meer van hetzelfde item bestelt. Staffelkorting heet dat. Zeker bij wat grotere aantallen kan het verschil flink oplopen.
- Personaliseer de geschenken: Voeg een persoonlijk tintje toe door geschenken te laten bedrukken met je bedrijfsnaam, logo of een kerstgroet. Ook een handgeschreven kaartje zal erg gewaardeerd worden.
- Denk aan duurzaamheid: Overweeg milieuvriendelijke geschenken, zoals herbruikbare waterflessen of gerecyclede materialen, om je betrokkenheid bij duurzaamheid te tonen.

In samenwerking met vanhelden.nl

Mijnzzp.nl