Team Mijnzzp

Snelweg

Als zzp’er moet u veel regelen. U bent niet alleen professional, maar ook planner en boekhouder om maar een paar dingen te noemen. Daarnaast loopt u als zzp’er meer risico dan een gewone werknemer. Het is dus belangrijk dat uw verzekeringen goed op orde zijn. Niemand zit immers te wachten op onverwachte kosten.

De kans is groot dat u een auto heeft die u gebruikt voor uw bedrijf. Dit kan een privéauto zijn, maar ook een bedrijfsauto die u privé gebruikt. In beide gevallen is het belangrijk dat de auto goed verzekerd is. Voordat u een autoverzekering afsluit, is het verstandig om eerst autoverzekeringen te vergelijken om te voorkomen dat u teveel betaald. Daarnaast zijn er enkele verschillen tussen privé autoverzekeringen en zakelijke autoverzekeringen. Wat zijn de verschillen en welke autoverzekering is voor u geschikt? Wij hebben het voor u uitgezocht.

Zakelijke kilometers

Als zzp’er maakt u waarschijnlijk ook zakelijke kilometers. In dit geval kan het gunstig zijn een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Toch is het niet altijd mogelijk om als zzp’er een zakelijke autoverzekering af te sluiten. Of een zakelijke autoverzekering voor u van toepassing is hangt namelijk af van uw boekhouding.

Privé of zakelijke autoverzekering?

Als uw auto voorkomt in de boekhouding van uw bedrijf dan mag u de aanschafkosten maar ook de brandstof-, verzekerings-, parkeer- en onderhoudskosten aftrekken van uw aangifte omzetbelasting. In dit geval kunt u dus een zakelijke autoverzekering afsluiten.

Gebruikt u uw privéauto voor zakelijke kilometers? Ook dan kunt u een zakelijke autoverzekering afsluiten. Eén voorwaarde is wel dat u een rittenadministratie bijhoudt. Het afsluiten van een zakelijke autoverzekering is dus alleen mogelijk als de auto voorkomt in de boekhouding van uw onderneming.

Is uw auto niet opgenomen in de boekhouding van uw bedrijf? Dan kunt u alleen een particuliere autoverzekering afsluiten.

Financieel gunstig

Veel mensen denken dat een zakelijke autoverzekering duurder is dan een particuliere autoverzekering. Als u alleen kijkt naar de maandelijkse premie, dan klopt dat inderdaad. Kijkt u echter naar het volledige kostenplaatje, dan is het vaak financieel gunstiger om een zakelijke autoverzekering af te sluiten. De kosten van een zakelijke auto zijn namelijk aftrekbaar van de belasting. Indien u alle kosten, dus ook aanschafkosten en brandstofkosten, mag aftrekken dan scheelt dit aan het eind van het jaar behoorlijk.

Welke vorm u ook kiest, het is erg belangrijk dat u van tevoren bepaalt welke situatie het gunstigst is voor uw bedrijf. Daarnaast is het tegenwoordig erg makkelijk om online autoverzekeringen te vergelijken. Met een paar klikken ziet u meteen wat de goedkoopste autoverzekering is die bij u past.

In samenwerking met geld.nl

Mijnzzp.nl