Team Mijnzzp

Reclamebord

Voor jezelf beginnen is een uitdagende situatie. Alleen kom je er niet met alleen een prachtig bedrijfsmodel en veel passie voor je vak. Je zult ook klanten moeten vinden! Of nog mooier: de klanten moeten jou zien te vinden. Dus is op een doeltreffende manier reclame maken van groot belang. Je zou dit in drie gedeelten kunnen splitsen. Welke voor jou het beste werkt, hangt af van jouw afzetmarkt. Ben je vooral lokaal bezig of juist over de hele (online) wereld?

Lokaal adverteren

Ben jij juist lokaal gericht? Begin je bijvoorbeeld een winkel, een loodgietersbedrijf of iets in de horeca? Dan heb je niets aan klanten in Zweden, je haalt ze juist uit de mensen die min of meer dagelijks langs je komen lopen. Lokaal adverteren is dan ook voor jou een simpele, maar heel doeltreffende manier. Bij Plaatprinten.nl kan je meerdere reclamemiddelen laten drukken. Wat dacht je van een reclamebord langs het voetbalveld of een gevelbord? Buitenreclame laten drukken is zelfs online te regelen. Dus dat hoeft het probleem ook niet te zijn. Maar ook reclame voor binnen is mogelijk. Ga je jezelf presenteren op een beurs? Misschien is je winkel in een winkelcentrum en kan je dus overdekt je reclame uiten? Denk dan eens aan displayborden of een prijsbord. Een andere vorm van lokaal adverteren is het verspreiden van flyers of gretig rondstrooien met promotieartikelen.

Offline media

Media als kranten en lokale zenders of juist de nationale zenders: het kan allemaal. Afhankelijk van jouw afzetgebied kies je voor een landelijke krant of juist het gratis huis-aan-huisblad. Laatstgenoemde is een stuk goedkoper en daar heb je nog eens veel meer aan als lokaal ondernemer. Ben je juist online overal dienstbaar aanwezig, dan is dit juist weer veel minder voor de hand liggend. Dan kan je beter kiezen voor de volgende optie.

Online adverteren

Er komen steeds meer manieren om jezelf op internet te laten zien. Je kunt echt voor adverteren kiezen, waar al heel veel vormen in zijn. Ga je via Google adverteren, via Facebook of andere social media? Ga je doelbewust adverteren op sites die jouw doelgroep interessant vindt? Wat je eigenlijk altijd moet doen is een eigen website lanceren. Veel mensen zoeken toch eerst informatie op, op internet, ook al gaat het om het tuincentrum om de hoek… Door je site SEO waardig te maken kan je hoog in de zoekopdrachten naar voren komen en op die manier bekendheid verwerven. En het kost je ook nog eens geen extra advertentiekosten. Die site heb je immers al!

In samenwerking met plaatprinten.nl

Mijnzzp.nl