Team Mijnzzp

Spotlight ondernemer

Verdiep je als ZZP’er in SEO om de concurrentie voor te blijven

Ondernemers hebben baat bij kennis over SEO, een afkorting van het Engelse Search Engine Optimization. Zoekmachine optimalisatie helpt bedrijven hun website hoog in de zoekresultaten te krijgen. Iets wat de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden is, daar het percentage consumenten wat haar aankopen online doet fors is toegenomen. Nadeel van SEO is het feit, dat zoekmachine optimalisatie uit verschillende componenten bestaat. Denk aan linkbuilding, content schrijven en bijvoorbeeld een technische optimalisatie van een website. Voor veel bedrijven reden om een externe partij in te schakelen voor onderdelen van hun SEO-strategie. LEQUAL is een voorbeeld van een partij die ZZP’ers op weg kan helpen.

Verschillen tussen SEO en SEA

Wanneer je aan de slag gaat met het verbeteren van de posities van je website in de zoekresultaten kom je verschillende termen tegen. Wat is bijvoorbeeld het verschil tussen SEO en SEA? Vaak wordt ZZP’ers aangeraden de focus op SEO te leggen, daar dit bijdraagt aan een duurzame verbetering van de ranking in de zoekmachine. SEA, een afkorting van Search Engine Advertising, levert voornamelijk op korte termijn resultaat op. Een mix van allebei is de beste keuze; SEA voor de korte termijn en SEO voor de langere termijn.

Linkbuilding uitbesteden aan een internetbureau

Als ZZP’er heb je de tijd niet om een volledige SEO-strategie uit te werken en uit te voeren. Het gaat ten koste van de focus op de kerntaken binnen je organisatie. Besteed je linkbuilding uit, daar dit een van de lastigste elementen van SEO is. Bij een verkeerde toepassing hiervan kan linkbuilding schadelijk zijn voor de ranking van je website. Niet alleen kost je dit onnodig veel geld, ook duurt het even voordat de schade hersteld is. Door hier een internetbureau voor in te schakelen voorkom je dergelijke fouten. Andere taken zijn makkelijker zelf uit te voeren, denk aan het toevoegen van content aan je website.

Online veel informatie te vinden over SEO

Om voor jezelf een beeld te schetsen van de complexiteit van SEO en de verschillende onderdelen hiervan, loont het om je hier eens een dag in te verdiepen. Online is veel informatie te vinden over de elementen van SEO en SEA. Houd er rekening mee, dat bijvoorbeeld Google de wijze waarop het websites in de zoekresultaten plaatst voortdurend verandert. Iets wat nu goed werkt, kan over een aantal maanden opeens niet meer werken. Het maakt het belangrijk om je kennis regelmatig te vernieuwen.

In samenwerking met lequal.com

Mijnzzp.nl