Team Mijnzzp

Bitcoins

Beleggen in Bitcoins wordt steeds populairder, dit geldt ook voor ZZP’ers. Ben jij een ZZP’er en ben jij geïnteresseerd in het beleggen van Bitcoins? Maar wil je eerst graag wat meer informatie opdoen en benieuwd wat dit jou als ZZP’er kan opleveren? Lees dan snel deze blog.

Waar te beginnen?

Beleggen in Bitcoins hoeft niet moeilijk te zijn. Het is echter wel belangrijk om wat research te doen en de juiste tactieken te hanteren. Bitcoins kopen kun je natuurlijk gewoon doen en vervolgens afwachten tot er wat gebeurt. Maar het meeste bereik je door Bitcoins met een zo laag mogelijke prijs te kopen en ze te verkopen als deze digitale munt weer meer oplevert. Hiervoor is natuurlijk de nodige kennis en tijd nodig. Houd daarom de Bitcoin koers goed in de gaten, deze verschuift dagelijks.

Waarom investeren in Bitcoins?

Als ZZP’er kun je natuurlijk wat extra’s verdienen door te investeren in Bitcoins, maar zoals al is aangegeven is het belangrijk dit op het juiste moment te doen. Bitcoins kunnen wereldwijd gebruikt worden, overal is deze digitale munt dan ook hetzelfde waard. Bij deze cryptovaluta is geen sprake van een derde partij, zoals wel het geval is wanneer je een rekening bij een bank afsluit. De digitale valuta is niet verbonden aan een land en kan gebruikt worden door iedereen over de hele wereld.

Moet ik belasting betalen over Bitcoins?

Sinds 2018 moet je belasting betalen over de Bitcoins die je bezit. Bitcoins zijn namelijk onderdeel van je vermogen. De Belastingdienst kijkt naar de waarde van de Bitcoin op 1 januari van jouw boekjaar. Wanneer je de inkomstenbelasting aangeeft, is er sinds 2018 dus ook een plek waar je je bezit in cryptomunten kan invullen. Is de koers hoog op dat moment? Dan is dat een nadeel voor jou als ZZP’er, want dan betaal je meer belasting.

Tips voor de beginnende investeerder

Als beginnende investeerder is het belangrijk dat je alleen investeert als je ook daadwerkelijk het geld kan missen op langere termijn, zie het niet als korte temijn investering. Het risico is namelijk te groot, aangezien de koers dagelijks verschuift. Investeer alleen in Bitcoins wanneer je het geld kan missen. Zorg voor een goed beveiligde wallet om je Bitcoins in te bewaren. Er zijn verschillende soorten wallets: hardware, software en een hosted wallet. Een hardware wallet is een fysieke wallet waar je de Bitcoins in opslaat. Je kan het vergelijken als een soort kluis. Met een software wallet bewaar je de Bitcoins in een omgeving die je downloadt op je pc. Alleen jij beschikt over de code tot deze omgeving. Met een hosted wallet is er een derde partij betrokken bij het bewaren van de Bitcoins. Je kunt het vergelijken met een rekening bij een bank. De Bitcoins zijn in het beheer van de derde partij.

Ben jij al klaar om als ZZP’er te beleggen in Bitcoins?

In samenwerking met bitvavo.com

Mijnzzp.nl