Team Mijnzzp

Sportfotograaf

Om een eigen website te beginnen, heb je webhosting nodig. Er zijn echter ontelbaar veel aanbieders van webhosting en de opties zijn eindeloos. Het kost geld, en is erg belangrijk als het gaat om jouw website. Wat moet je weten voordat je een keus maakt voor webhosting?

Wat is webhosting precies?

Webhosting is iets wat je nodig hebt op het moment dat je een website wil hebben of maken. Zonder webhosting kan de site namelijk niet het internet in, of gevonden worden door bezoekers. Je hebt dit dus altijd nodig voor een website of webshop.

Je zet jouw website als het ware op een grote computer/server die altijd aanstaat. Zo is hij voor iedereen te vinden en bezoeken. Je betaalt als het ware voor een klein stukje van die server waar jij alles opslaat wat met jouw website te maken heeft. Foto’s, bestanden en teksten vullen deze ruimte en maken samen jouw website tot een geheel.

Vaak krijg je, naast de webhosting, ook e-mailhosting in het pakket. Dit houdt in dat je met e-mail adressen met jouw domeinnaam kunt mailen. Vaak kun je zo veel e-mail adressen aanmaken als je zelf wil. Vooral voor webshop hosting is dit erg handig.

Soorten hosting

Er bestaan verschillende soorten hosting. Voor iedereen is het verschillend wat je nodig hebt. Wat voor de een de beste webshop hosting is voor de ander niet geschikt en Magento webhosting is weer anders dan Akeneo webhosting. Zo heb je shared hosting, VPS (virtual private server) hosting en e-mail hosting. Shared hosting is de meest gangbare manier van webhosting. De meeste mensen die beginnen met een website, kiezen deze soort van webhosting. Het houdt in dat je een server deelt met andere gebruikers. Met VPS hosting ben je verzekerd van een altijd goed werkende website en ervaar je geen hinder van andere gebruikers. Je hebt namelijk je eigen server. Je bent hier dus heel vrij mee. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat je hier wel moet beschikken over technische kennis. E-mail hosting wordt gebruikt door mensen die geen website nodig hebben, maar wel willen mailen met een eigen domeinnaam.

Kosten

Er zijn natuurlijk kosten verbonden aan webhosting. Dit verschilt vaak veel: van een paar euro per maand tot een paar tientjes per maand. Hiernaast zijn er zelfs platforms waar je gratis webhosting kunt verkrijgen. Waar moet je nou voor gaan als er verschillende opties zijn die jou geschikt lijken? Onthoud dat je krijgt waar je voor betaalt. De goedkoopste webhosting is niet voor niks goedkoop. Dit geldt zeker ook voor gratis webhosting. Kijk altijd goed naar reviews en heb wat over voor goede webhosting.

In samenwerking met hipex.io

Mijnzzp.nl