Team Mijnzzp

Vrachtwagenchauffeur

Als zzp’er heb je jouw handen ongetwijfeld vol aan het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden van jouw bedrijf. Als gevolg hiervan schiet de boekhouding er mogelijk bij in. Dit kost namelijk veel tijd, waardoor je het snel laat liggen. Toch is dit wel iets wat moet gebeuren. Gelukkig kun jij het jezelf een stuk makkelijker maken. Hoe? Door voor een boekhoudpakket zzp te kiezen. Je doet jouw boekhouding in dat geval met een online boekhoudprogramma. Twijfel je nog of dit iets voor jou is? Wij vertellen je hier alle wat jij moet weten over online boekhouden als zzp’er, zodat je straks een weloverwogen keuze kunt maken.

Waarom een online boekhoudprogramma?

Om jouw boekhouding te doen, kun je tegenwoordig allerlei verschillende tools gebruiken. Jaren geleden gebruikten veel ondernemers bijvoorbeeld offline boekhoudsoftware. Ook nu zijn er nog bedrijven die hier gebruik van maken. Toch zien we steeds meer een verschuiving naar online. Waarom jij voor een online boekhoudprogramma kiest? Omdat het jouw leven een stuk makkelijker maakt.

Allereerst kun je jouw zakelijke rekening makkelijk en snel koppelen aan een online programma voor boekhouding. In tegenstelling tot offline software hoef je hier geen speciale koppeling voor te gebruiken. Door de rekening met het programma te koppelen, worden direct alle transacties van jouw zakelijke rekening ingelezen. Het programma koppelt deze direct aan de facturen die in het systeem staan, waardoor jouw administratie altijd kloppend is. Grote voordeel hiervan is dat de btw-aangifte ook direct klaar is. Jij hoeft zelf niet meer in de facturen te duiken, maar verstuurt de aangifte enkel naar de Belastingdienst.

Overal toegang tot jouw boekhouding

Heb je geen vaste plek van waaruit jij als zzp’er werkzaam bent? Dan is het wel zo handig dat je overal inzage hebt in jouw boekhouding. Wanneer je kiest voor online boekhouden is dit het geval. Aangezien je werkt met online software, kun je overal inloggen. Enige vereiste is een werkende internetverbinding. Je hebt er zelfs geen vaste computer voor nodig. Een pakket voor online boekhouden zzp omvat namelijk ook een app. Hierdoor ben jij niet langer afhankelijk van jouw locatie om inzage te hebben in de boekhouding.

Deze app biedt jou overigens nog een groot voordeel. Je kunt er namelijk makkelijk papieren facturen mee inscannen. Je maakt er simpelweg een foto van in de app en deze staat direct in het systeem. Je hoeft dus aanzienlijk minder handmatig in te voeren bij een online boekhoudprogramma, waardoor je flink wat tijd bespaart.

Wat kost een online boekhouden voor zzp’ers?

Gebruik je een boekhoudprogramma om jouw boekhouding te doen? Dan betaal je hiervoor. Bij de meeste bedrijven die zo’n programma verkopen, betaal je een vast bedrag per maand. Als zzp’er denk je hierdoor misschien dat dit voor jou niet te betalen is. Dit is wel degelijk het geval. Kies je bijvoorbeeld voor online boekhouden van ABN AMRO? Dan kun je kiezen uit een speciaal boekhoudpakket voor zzp´ers. Dit programma is geschikt voor één gebruiker, waardoor de maandelijkse kosten laag uitvallen. Je kunt dus ook goedkoop online boekhouden.

In samenwerking met ABN-AMRO.nl

Mijnzzp.nl