Team Mijnzzp

Zakelijke lening aanvragen

Voor een investering in jouw bedrijf kun je jouw eigen vermogen aanspreken. Je hoeft in dat geval geen lening af te sluiten, waardoor je niet te maken krijgt met maandelijkse aflossingen. Toch is het niet altijd mogelijk om een investering met eigen vermogen te financieren. Zo beschikt niet iedere ondernemer over de benodigde financiële middelen. Daarbij komt dat sommige ondernemers het niet prettig vinden om hun eigen vermogen grotendeels te gebruiken voor een zakelijke investering. Als je dit geen prettig idee vindt, kies je voor zakelijk lening. Wil je zakelijk geld lenen? Dan ontdek je al snel dat er verschillende opties zijn. In deze tekst zetten wij alle mogelijkheden voor zakelijk lenen op een rijtje.

Zakelijke lening

Als we het over zakelijk lenen hebben, denken veel ondernemers al snel aan een zakelijke lening. Deze financieringsvorm wordt inderdaad veel gebruikt door ondernemers. Meestal wordt zo’n lening aangevraagd voor een langlopende investering. Hierbij kun je denken aan uitbreiding van het pand of de aanschaf van een nieuwe machine. Niet iedere ondernemer beschikt over voldoende eigen vermogen om dergelijke uitgaven zelf te bekostigen. Als dit ook voor jou geldt, biedt een zakelijke lening uitkomst.

Heb je nog niet eerder een zakelijk lening afgesloten? Dan weet je waarschijnlijk niet wat je hiervan mag verwachten. Daarom lichten we deze financieringsvorm hier kort toe. Het grote voordeel van een zakelijke lening is dat je het geld in één keer op jouw rekening gestort krijgt. Hierdoor kun het vrijwel direct gebruiken. Omdat het een lening betreft, moet je het geld terugbetalen. Dit moet binnen maximaal 5 jaar. Een zakelijke lening heeft namelijk een maximale looptijd van 5 jaar. Je krijgt bovendien te maken met rente. Denk niet dat je iedere maand een ander rentepercentage betaalt. Nee, want de rente wordt namelijk vastgezet op het moment dat je de lening afsluit. Hierdoor weet je precies hoeveel een zakelijke lening jou maandelijks kost.

Zakelijk krediet

Zoek je naar manieren om een tijdelijk tekort aan liquide middelen op te lossen? Dan is een zakelijke lening niet de beste keuze. In dat geval kun je namelijk beter kiezen voor zakelijk krediet. Met dit krediet hoef je niet langer te wachten tot openstaande facturen betaald zijn, maar kun je direct bewegen als je kansen ziet. Belangrijkste verschil met een zakelijke lening is dat je het geld niet op jouw rekening gestort krijgt. Een geldverstrekker zet het namelijk voor jou klaar op een speciale rekening. Je bepaalt vervolgens zelf hoeveel en wanneer je geld opneemt.

Zakelijk krediet is eveneens een lening. Je gebruikt immers geld dat niet van jezelf is. Daarom moet je het bedrag terugbetalen. Deze variant van zakelijk lenen heeft een standaard looptijd van drie jaar. Na deze periode wordt gekeken of het krediet verlengd kan worden. De rente over zakelijk krediet ziet er eveneens anders uit dan bij een zakelijke lening. Het percentage is vergelijkbaar met de rekening courant rente bij een bank.

Zakelijke lease

Niet iedere ondernemer ziet zakelijke lease als lening, maar dat is het wel degelijk. Je financiert de aankoop van een machine of voertuig namelijk niet zelf. Dit doet een leasemaatschappij voor jou. Om een voertuig of machine te mogen gebruiken, los je maandelijks een afgesproken bedrag af. Je betaalt altijd meer dan wanneer je de machine of het voertuig zelf zou kopen. Een leasemaatschappij moet er immers ook aan verdienen. Waarom je dan toch voor zakelijke lease zou kiezen? Omdat je een investering op deze manier opknipt in kleine stukjes. Hierdoor is het misschien toch mogelijk om de aankoop te financieren.

In samenwerking met new10.com

Mijnzzp.nl