Team Mijnzzp

Geschikt bedrijfspand zoeken

Het zoeken naar het perfecte bedrijfspand kan een uitdaging zijn. Er moet rekening worden gehouden met de locatie, de kosten, het onderhoud en vele andere factoren. Gelukkig is er een aantal gouden tips om je te helpen bij het vinden van het juiste pand voor jouw bedrijf. In dit artikel bespreken we zeven tips waarmee je ervoor zorgt dat je succesvol op zoek gaat naar een geschikt pand dat past bij jouw behoeften en budget.

Huur professionals in voor hulp

Als dit de eerste keer is dat je op zoek bent naar een pand voor je onderneming, is het slim om ervaren professionals zoals een bedrijfsmakelaar in te huren. Ook advocaten die gespecialiseerd zijn in het helpen van bedrijven bij het verwerven van panden met de ideale eigenschappen kunnen van betekenis voor je zijn. Dit soort expertises kunnen het verschil maken tijdens het navigeren van complexe juridische documenten en onderhandelingen met verhuurders, waardoor je tijdens het hele proces geen stress zult ondervinden. Wanneer je dus een pand zoekt dat perfect is voor je bedrijf, is het zeker aan te raden om professionals in te schakelen.

Bepaal je budget

Voordat je op zoek gaat naar een bedrijfspand, is het belangrijk om je budget te bepalen. Overweeg al je beschikbare middelen en hoeveel je je kunt veroorloven aan maandelijkse huur- of hypotheekbetalingen. Het kennen van je budget zal je helpen de panden die binnen je bereik liggen te beperken en je helpen bij het besluitvormingsproces. Bovendien is het belangrijk om voor wat betreft het budget rekening te houden met de toekomst. Als je bedrijf eenmaal groeit, wil je namelijk misschien meer ruimte en je budget verhogen. Houd dan ook dit in het achterhoofd tijdens het bepalen van je budget.

Onderzoek de buurten

Ten derde is het zaak om onderzoek te doen naar verschillende buurten of steden waar potentiële bedrijfspanden staan. Bepaal welke wijken en gemeenschappen het beste passen bij jouw behoeften en voorkeuren en die van je klanten en werknemers. Denk aan zaken als reistijden, bereikbaarheid, voorzieningen en meer bij het onderzoeken van potentiële locaties. Wanneer je bijvoorbeeld consumenten als klanten hebt, is het slimmer om te zoeken naar bedrijfspanden die goed bereikbaar zijn voor het publiek. Als je klantenbestand echter voornamelijk uit andere bedrijven bestaat, kan een buurt die gericht is op zakelijke activiteiten het juiste pand voor je klaar hebben staan en je naamsbekendheid sneller vergroten.

Bekijk de plaatselijke regelgeving

Voordat je een bedrijfspand koopt of huurt, is het essentieel om alle plaatselijke voorschriften of bestemmingsplannen te onderzoeken die van invloed kunnen zijn op het gebruik van het pand. Zorg ervoor dat het soort bedrijf dat je wilt vestigen is toegestaan op de gekozen locatie voordat je toezeggingen doet. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat je toestemming krijgt om jouw bedrijf in een pand te vestigen en je niet geconfronteerd wordt met onverwachte verrassingen.

Bepaal de staat van het pand

Inspecteer verder zorgvuldig de staat van elk toekomstig bedrijfspand, zowel van binnen als van buiten, voordat je een huurcontract tekent of een bod doet op een gebouw. Kijk naar belangrijke structurele problemen zoals dakbedekking, fundering, muren, bedrading, sanitair, enz., maar ook naar algemeen onderhoud zoals tuinarchitectuur of schilderwerk aan de buitenkant om er zeker van te zijn dat alles in orde is voor een veilige bedrijfsvoering en hoge klanttevredenheid.

Vraag om professioneel advies

Bij het kiezen van een commercieel pand voor zakelijke doeleinden is het altijd een goed idee om een andere mening te vragen van iemand die weet waar hij het over heeft over de vraag of het een goede investeringskeuze is of niet. Denk dan bijvoorbeeld aan een makelaar of vastgoedinvesteerder. Iemand anders de details laten beoordelen kan je vooraf extra zekerheid geven over mogelijke financiële complicaties, zodat je straks niet met je mond vol tanden staat.

Onderhandelen over de voorwaarden

Vergeet verder niet te onderhandelen over de voorwaarden wanneer je eenmaal een commercieel pand hebt gevonden dat aan je wensen voldoet en is goedgekeurd door professionals bij jou in de buurt. Er is vaak ruimte voor onderhandeling als het gaat om prijspunten met betrekking tot huurovereenkomsten of hypotheken in verband met het kopen van gebouwen, dus profiteer ervan als dat mogelijk is. Het kan je uiteindelijk ontzettend veel geld besparen.

Al met al zul je door middel van al deze tips je zoektocht naar het perfecte bedrijfspand veel gemakkelijker maken. Op deze manier heb je binnen mum van tijd een mooie locatie voor je onderneming gevonden!

Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van mijnzzp.nl

Mijnzzp.nl