Team Mijnzzp

Video maken

Als ZZP'er ben jij het marketingteam, de salesmanager en de creatieve afdeling tegelijkertijd. Dan is het een uitdaging om met je bedrijf te groeien, want je bent beperkt in tijd en geld. Maar er is goed nieuws: video's zijn het ideale hulpmiddel waarmee jouw bedrijf floreert en dat zonder enorme investering. In dit artikel bespreken we zeven type video's die ZZP'ers helpen groeien en meer sales- en marketingresultaten genereren.

1. De Elevator Pitch Video

Als ZZP’er moet je zeker deze video maken: de 'Elevator Pitch'. Dit is een korte video waarin je jezelf en je bedrijf kort en krachtig presenteert. De video moet de kijker snel overtuigen van de waarde die je te bieden hebt. Hier zijn enkele tips voor een effectieve Elevator Pitch:

 • Houd het kort en krachtig: Probeer je boodschap binnen 30 tot 60 seconden over te brengen.
 • Focus op het probleem en de oplossing: Leg uit welk probleem je oplost voor je klanten en waarom jouw product of dienst de beste oplossing is.
 • Wees authentiek: Gebruik je ‘Personal Brand’. Mensen willen zakendoen met mensen, niet met bedrijven.

Deze video kan gebruikt worden op je website, social media profielen, en zelfs in e-mails naar potentiële klanten. Het helpt om een sterke eerste indruk te maken.

2. Het Productdemo Video

Een van de krachtigste manieren om potentiële klanten te overtuigen is door hen te laten zien hoe je product of dienst werkt. Maak daarom een productdemo video. Hier zijn enkele tips voor een effectieve Productdemo video:

 • Focus op de voordelen: Laat zien hoe je product of dienst het leven van je klanten kan verbeteren.
 • Los een probleem op: Toon specifieke problemen en laat zien hoe je product deze oplost.
 • Geef een call-to-action (CTA): Help kijkers met een vervolgstap te doen, zoals het aanvragen van meer informatie of een offerte.

Het delen van dit soort video's op je website of sociale media helpen je om je succesratio's te verbeteren en meer klanten te overtuigen.

3. De testimonial video

Testimonials zijn krachtig als social bewijs. Potentiële klanten vertrouwen vaak meer de mening van andere klanten, dan op jouw verkooppraatje. In Testimional video's vertellen klanten over hun ervaringen met jou en je dienst. Hier zijn enkele tips voor een effectieve testimionials:

 • Kies tevreden klanten: Vraag klanten die enthousiast zijn over je product of dienst om deel te nemen aan de video.
 • Laat echte verhalen zien: Laat klanten praten over hoe je product hun leven heeft veranderd.
 • Gebruik visuele elementen: Voeg beelden toe die de getuigenis ondersteunen, zoals shots van tevreden klanten die je product gebruiken.

Testimonial video's versterken landingspagina's op je website en zijn effectief tijdens het verkoopproces om naar potentiële klanten te sturen en zo vertrouwen op te bouwen.

4. How-To Video

How-To video's zijn geweldig om je expertise te tonen en potentiële klanten waarde te bieden voordat ze zelfs maar overwegen om iets van je te kopen. In deze video's kun je stap-voor-stap instructies geven over hoe je specifieke problemen oplost of taken uitvoert. Hier zijn enkele tips voor een effectieve How-To video:

 • Kies relevante onderwerpen: Selecteer onderwerpen die relevant zijn voor je doelgroep en die gerelateerd zijn aan je product of dienst.
 • Wees duidelijk en beknopt: Zorg ervoor dat je instructies gemakkelijk te volgen zijn.
 • Moedig interactie aan: Nodig kijkers uit om vragen te stellen of om meer informatie aan te vragen.

How-To video's zijn waardevol voor e publiek en bouwen autoriteit en geloofwaardigheid op.

5. Achter de schermen video's

Mensen houden ervan om een kijkje achter de schermen te nemen en te zien hoe dingen werken. Door dit inkijkje te geven met video laat je de menselijke kant van je bedrijf zien en verklein je de afstand met je publiek. Hier zijn enkele tips voor een effectieve Achter de Schermen video:

 • Houd het laagdrempelig: Laat je dagelijkse werkzaamheden zien, inclusief uitdagingen en successen.
 • Betrek je team: Laat je medewerkers of partners zien en vertel hun verhalen.
 • Toon je passie: Laat zien waarom je doet wat je doet en waarom je er gepassioneerd over bent.

Achter de Schermen video's kunnen je publiek een gevoel van verbondenheid geven en hen aanmoedigen om je bedrijf te steunen.

6. Kosten uitlegvideo's

Wat jouw diensten kosten is altijd belangrijk voor klanten. Daar moet je dus niet over zwijgen, maar juist helder en transparant over zijn. Gebruik korte uitlegvideo's om uit te leggen wat jouw diensten kosten en waarom. Hier zijn enkele tips voor een effectieve uitlegvideo's:

 • Wees eerlijk en open: Door eerlijk en open over prijzen te zijn, vertrouwen mensen jouw sneller en vertrouwen is de basis voor zaken doen.
 • Bevorder interactie: Moedig aan om contact op te nemen als er vragen zijn over kosten, zodat je het gesprek kan aangaan.
 • Promoot je product of dienst subtiel: Als je uitlegt wat het kost, leg dan ook subtiel uit wat het oplevert.

Webinar of Workshop video's kunnen niet alleen je publiek educeren, maar ook leads genereren en je als een autoriteit in je vakgebied vestigen.

7. Het Vraag en Antwoord (Q&A) Video

Q&A video's reageren direct op vragen en zorgen van je publiek. Dit type video is vaak heel specifiek en inhoudelijk. Hier zijn enkele tips voor een effectieve Q&A video:

 • Vragen van je publiek: Zorg dat je de vragen van je publiek goed kent, zodat je de relevante antwoorden biedt.
 • Laat zien dat je hen begrijpt: Verwerk in je antwoord herkenbare dingen voor je publiek zodat zij zich begrepen voelen.
 • Maak één video per vraag: Maak de video's heel gericht, dus één vraag per video. Zo kan jouw publiek zelf kiezen wat ze kijken.

Q&A video's helpen om een betrokken klanten op te bouwen en vergroot jouw geloofwaardigheid.

Start en groei!

In conclusie, video's helpen ZZP'ers om te groeien. Het mooie is dat dit soort video's niet de wereld hoeven kosten. Bereid je verhaal voor, ga voor de camera staan en doe je ding. Laagdrempelig, authentiek en inhoudelijk sterk. Zo bouw je geloofwaardigheid op, vergroot je jouw zichtbaarheid en creëer je een band met je klanten. Zo breng je jouw bedrijf naar nieuwe hoogte.

Wil je nog meer? Ontdek dan ook deze ideeën voor een bedrijfsfilm met voorbeelden.

In samenwerking met playforward.nl

Mijnzzp.nl