Team Mijnzzp

Apple Store

Nederlanders zijn gek op ondernemen: het aantal eenmanszaken in Nederland blijft maar stijgen. Begin dit jaar stond de teller op 1,2 miljoen zzp’ers! De kans is groot dat het aantal zzp’ers door de coronacrisis iets lager is geworden. Feit blijft wel dat ondernemen in het bloed van veel Nederlanders zit. Om je leven als zzp’er iets makkelijker te maken, is er een aantal slimme apps beschikbaar. Wat zijn de beste apps voor zzp’ers om een factuur op te stellen of de administratie te checken? Je leest het in dit artikel.

Uren bijhouden via Toggle

Een groot deel van de zzp’ers werkt op basis van een uurtarief. Natuurlijk kun je aan de slag gaan met de timer op je smartphone om je uren bij te houden, maar wat nog handiger is is om hier een speciale app voor te gebruiken. De app Toggle is gemaakt voor zzp’ers en andere ondernemers die hun gewerkte uren willen timen en vast willen leggen. Dit is ideaal voor mensen die met verschillende opdrachten en opdrachtgevers werken. Je kunt namelijk per opdrachtgever een taak aanmaken en uitwerken. Toggle is gratis te downloaden en bestaat uit een gratis lightversie en een betaalde variant. Beide varianten werken prettig; de betaalde variant heeft iets meer mogelijkheden.

Werkplanning en digitale formulieren via InControl

Wil je met meer structuur werken? Dan helpt het om planningen op digitaal papier te maken en deze waar je ook maar bent te kunnen openen en bewerken. Met de app van InControl via tablet, smartphone of zelfs laptop/desktop heb je binnen no time een duidelijk overzicht van alle taken en afspraken. InControl is het ideale hulpje voor het digitaliseren van alle fysieke documenten en gegevens. Ook het aanmaken, wijzigen en versturen van andere digitale formulieren is mogelijk via deze software en app. Met behulp van de template store kun je dergelijke formulieren volledig aanpassen naar je eigen huisstijl en smaak. De app is 30 dagen gratis te proberen en werkt daarna met een bepaalde prijs per maand.

To do lijsten en notities bijhouden via Evernote

Een andere app die echt niet mag ontbreken op de telefoon van een zzp’er is Evernote. Evernote is een wereldwijd bekende en gebruikte app voor het noteren van to do lijstjes, notities en ideeën. Met Evernote heb je altijd een notitieboekje bij je dat ook nog eens geordend en netjes is. In de app kun je zelfs foto’s en plaatjes toevoegen om to do lijstjes en notities ook met beeld te kunnen ondersteunen. Daarnaast heb je zelfs de mogelijkheid om met behulp van je microfoon ideeën en plannen in te spreken en te bewaren. Op die manier is Evernote een hele onmisbare app voor iedere ondernemer.

Tot rust komen met Forest

Veel ondernemers ervaren concentratieproblemen door prikkels in de omgeving of door andere redenen. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die meldingen die je de hele dag door op je smartphone ontvangt? Om je wat beter te kunnen focussen op je werk is de app Forest een absolute aanrader. Forest beschikt over een timer die je aanzet terwijl je aan het werk gaat. Je stelt zelf een tijd in; in die tijd groeit er een boompje op het beeldscherm van je smartphone. Besluit je om tussendoor toch even je appjes of social media te checken? Dan zorg je ervoor dat de boom doodgaat. Voor veel mensen is dit een stok achter de deur om hun telefoon echt even te laten liggen. Een andere app die bedoeld is om je concentratie op te krikken is Freedom; deze app blokkeert apps voor een bepaalde tijd.

Zichtbaar op social media via Hootsuite

Tot slot is er nog een andere app die erg handig is wanneer je als ondernemer actief en vindbaar bent via social media kanalen. Via de app Hootsuite kun je meerdere (zakelijke) accounts op diverse soorten social media beheren. Dat is ideaal, want zo hoef je niet constant te switchen tussen verschillende apps. Beschik je bijvoorbeeld over een account op Facebook, Twitter, LinkedIn en YouTube? Dan kun je met behulp van Hootsuite binnen één app alles beheren, bewerken en updaten. Ook check je hier met gemak of je nieuwsberichten of andere updates binnen hebt gekregen en kun je berichten inplannen. Kortom: net als de bovenstaande apps een onmisbare applicatie voor zzp’ers.

Mijnzzp.nl