Team Mijnzzp

Webshop spullen

Ben je een ondernemer met een webshop? Dan ben je, als het goed is, nooit klaar. Je bent naast het runnen van je bedrijf namelijk ook nog belast met het verzorgen van de orders. Voor een zzp’er kan dat een behoorlijke belasting zijn, zeker als je je bedrijf naast een vaste baan hebt. Met de juiste spullen bespaar je al een hoop tijd. In dit artikel staan 5 spullen die iedereen met een webshop in huis zou moeten hebben. En het zijn niet alleen de spullen waar je als eerste aan denkt.

Goede dozen

Vooruit, goede dozen denk je waarschijnlijk wel als eerste aan. Je product moet namelijk in een stevige doos verpakt worden. De kartonnen sorteerdoos is een handige doos voor in een magazijn of opslag. De voorkant is lager gemaakt, waardoor de doos lekker gebruiksvriendelijk is. De doos is gemaakt van enkelgolfkarton, een zeer stevig materiaal. Klein materiaal en niet vettige onderdelen kunnen in deze dozen worden opgeborgen. Ook goed om te weten: een sorteerdoos is 100% recyclebaar.

Lijm

Nu begint het al wat verrassender te worden. Je vraagt je misschien af wat je met lijm moet. Het antwoord is simpel. Als je wilt dat je dozen écht goed dicht zitten, gebruik je hotmelt lijm. Je kunt er onder meer kartonnen dozen en andere verpakkingsmaterialen mee verlijmen. De binding die je aanbrengt is sterk en betrouwbaar. Hotmelt lijm wordt overigens ook veel in de autobranche gebruikt. Dan zegt ook wel iets over hoe sterk dit materiaal is.

Een opslag

Dit punt is vooral bedoeld voor zzp’ers die een kleine webshop hebben maar wel het nodige verkopen. Het is vaak niet te doen om je spullen thuis op te slaan. Het leeft namelijk niet echt lekker tussen de dozen, zeker niet als daar ook nog een partner en eventuele kinderen banjeren. Met een opslag voorkom je dat het te druk wordt, in je huis en in je hoofd. Er zijn talloze mogelijkheden om een opslag te huren of te kopen.

SEO check

Over naar de digitale spullen. Je wilt waarschijnlijk dat je website zo goed mogelijk wordt gevonden. Alleen hoe zorg je daarvoor? Door je SEO op orde te hebben. SEO staat voor Search Engine Optimalization. Zoekmachines zoals Google weten je dan eerder te vinden, waardoor mensen die op internet een zoekwoord ingeven dat aansluit bij jouw bedrijf, op jouw website terechtkomen. Een handige tool is een SEO checkup. Deze tool controleert de vindbaarheid van jouw site. Je ziet snel wat er goed gaat en wat juist niet.

Gratis beeldbanken

Het kan lastig zijn om aan voldoende fotomateriaal te komen, zeker als je je webshop naast een vaste baan runt. Op Google zie je veel geschikte foto’s staan, alleen zit je met de beeldrechten. Gelukkig bestaan er websites zoals Pixabay. Op deze foto’s zitten vaak geen rechten en als dat wel zo is, wordt het specifiek vermeld. De foto’s zijn overigens van prima kwaliteit.

In samenwerking met antalis.nl

Mijnzzp.nl