Van de redactie

Avatar van Team Mijnzzp

Bouwvakkers aan het werk

Veel bedrijven in Nederland kiezen ervoor om hun personeel in bedrijfskleding te laten lopen. Toch zijn er ook nog genoeg bedrijven waarbij het personeel zelf voor hun werkkleding moet zorgen. Op zich begrijpelijk, zeker wanneer je veel mensen in dienst hebt. Bedrijfskleding aanschaffen kost je dan namelijk flink wat geld. Toch doe je er wel goed aan werkkleding voor jouw personeel aan te schaffen. Wij zetten hieronder 4 reden om voor bedrijfskleding te zorgen op een rijtje.

1. Je voldoet aan de wetgeving

Als werkgever ben je verplicht om een bepaalde mate van veiligheid te garanderen op de werkvloer. Anders kan het werk natuurlijk niet veilig worden uitgevoerd. En dat is belangrijk, want als werkgever ben je aansprakelijk als een werknemer een ongeluk krijgt of een blessure oploopt. En die aansprakelijkheid kan qua kosten flink oplopen. Daarom kan je maar beter uit voorzorg alle werknemers voorzien van veilige werkkleding en eventuele beschermingsmiddelen. Weet je niet aan welke normen de bedrijfskleding moet voldoen? Bekijk dan de minimale eisen voor bedrijfskleding die binnen jouw branche gelden.

2. Jouw bedrijf komt professioneel over

Draagt jouw personeel bedrijfskleding? Dan kunnen zij hun werk veilig uitvoeren en worden zij zo goed mogelijk beschermd. Dit is de voornaamste reden om voor werkkleding te kiezen. Daarnaast moet je weten dat het jouw bedrijf ook een beter imago op kan leveren. Niet iedere ondernemer ziet dit direct in. Wanneer jij jouw personeel in bedrijfskleding laat werken, toon je aan dat veiligheid binnen jouw bedrijf hoog in het vaandel staat. Dit wordt met de dag belangrijker. Het kan zelfs zo zijn dat jij opdrachten misloopt wanneer jouw personeel geen bedrijfskleding draagt.

3. Je zorgt voor eenheid

Een derde reden om voor bedrijfskleding te kiezen, is omdat je hiermee voor eenheid zorgt binnen jouw bedrijf. Door mensen in dezelfde kleren te laten lopen, krijgt iedereen het idee gelijkwaardig te zijn. Bijkomend voordeel is dat het personeel niet meer na hoeft te denken over de kleding die zij naar het werk aantrekken. Dit brengt voor jou ook een voordeel met zich mee. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat mensen in kleren rondlopen die je eigenlijk niet goedkeurt. Wil je bedrijfskleding kopen? Doe dit dan wel voor alle personeel en sla geen mensen over. Voor mensen op kantoor is dit vaak niet nodig, maar voor mensen in de productie of buitendienst wel.

4. Grotere herkenbaarheid en ‘gratis’ reclame

Werkt een groot deel van jouw personeel op locatie? Dan is bedrijfskleding zeker aan te raden. Op deze manier ziet iedereen direct dat het om mensen van hetzelfde bedrijf gaat. Je versterkt dit door voor bedrijfskleding bedrukken bij Proforto te kiezen. De naam van jouw bedrijf komt hierdoor op de kleding van de medewerkers te staan. Je vergroot zodoende de herkenbaarheid en maakt daarnaast ook nog eens ‘gratis’ reclame. Mensen die jouw medewerkers het werk uit zien voeren, weten direct om welk bedrijf het gaat. Wanneer zij zelf ook iemand zoeken voor een dergelijke klus, is de kans aanwezig dat zij jouw bedrijf hiervoor inschakelen.

In samenwerking met proforto.nl

Mijnzzp.nl