Team Mijnzzp

Bedrijfsfeest

Waar zou jij zijn zonder de mensen die het bedrijf laten draaien? De medewerkers die constant in de weer zijn om het bedrijf te laten groeien en elke dag weer te verbeteren. Je staat er niet altijd bij stil, maar elke medewerker draagt zijn of haar steentje bij en maakt dat jullie nu een fantastisch bedrijf hebben kunnen opzetten. Een simpel bedankje dekt dan misschien niet de lading. Fijn om te horen, maar soms moet je ook een groots gebaar kunnen maken. Een bedrijfsfeest organiseren is een prima manier om dit te doen.

Dit kan een intiem bedrijfsfeestje zijn of juist een groots feest waar iedereen nog jaren over spreekt. Waar je ook voor kiest, een goede voorbereiding is het halve werk. Geen idee waar te beginnen of wat je zeker niet moet vergeten te regelen? Maak dan gebruik van de volgende drie tips voor het organiseren van een fantastisch bedrijfsfeest.

1.      Geef tijdig concrete informatie door

Vergeet niet dat je medewerkers ook gewoon een druk privéleven hebben. Je kunt niet verwachten dat zij zonder concrete informatie hun hele agenda leeg zullen plannen. Zeker bij een groter bedrijfsfeest wil je graag dat zij snel over de juiste informatie beschikken. Elk event valt of staat met een goede planning. Wil je een bedrijfsuitje organiseren? Zorg er dan voor dat je minimaal drie maanden tot een half jaar van tevoren de datum doorgeeft. Iets later is het ook prettig als je de resterende informatie doorgeeft. Denk bijvoorbeeld aan de tijd en de activiteiten die worden gedaan. Zo kan hier rekening mee worden gehouden.

Let op: het is natuurlijk wel leuk als het nog een beetje spannend blijft voor de genodigden. Geef dus enkel de informatie die zij echt nodig hebben om de juiste voorbereidingen te treffen, maar laat nog wel wat mysterie over in de uitnodiging. Zo wek je de interesse en maak je iedereen nóg enthousiaster.

2.      Kies voor een unieke locatie

Je kunt het jezelf natuurlijk gemakkelijk maken door het feest gewoon op kantoor te vieren. Er is immers ruimte genoeg en je kunt met enkele aanpassingen er een leuke locatie van maken. Als je een beetje op het budget moet letten, is dit dan ook een prima oplossing. Wil je het echter net wat specialer maken? Kies dan voor een unieke locatie. Als je vroegtijdig boekt, valt de prijs best mee en het geeft het uitje net een wat specialere touch. Bovendien voelt het minder als een absolute werksfeer en zullen medewerkers zich vrijer voelen om lekker met elkaar in gesprek te gaan en de zakelijke façade te laten vallen.

3.      Schakel een cateraar in

Een feest is natuurlijk niets zonder lekker eten en drinken. Het is een heel karwei om dit allemaal zelf te verzorgen. Ook heb je liever niet dat alle medewerkers zelf nog eerst in de keuken moeten staan alvorens zij naar het feest kunnen komen. Kies er daarom voor om hapjes en drankjes door een cateraar te laten verzorgen. Dat neemt veel stress weg en zal men gelijk positief stemmen. De liefde gaat immers door de maag.

In samenwerking met beachclubsunrise.nl

Mijnzzp.nl