Team Mijnzzp

Bedrijfspand

Een vaste baan opzeggen voor een bestaan als zzp’er is behoorlijk spannend. Waar je voorheen iedere maand een vast bedrag op jouw rekening gestort kreeg, ben je nu ineens zelf verantwoordelijk voor jouw inkomen. Vandaar dat je waarschijnlijk de nodige tijd besteedt aan de voorbereiding. Als je op zoek gaat naar informatie over het starten van een bedrijf, kom je ongetwijfeld ook dingen tegen over een bedrijfslening. Mogelijk denk je dat dit niet van toepassing is op zzp’ers, maar dat is wel degelijk het geval. Om jou hiervan te overtuigen, zetten we hier 3 redenen op een rijtje waarom een bedrijfslening ook voor een zzp’er relevant is.

1. Investeren in een bedrijfspand

Sommige zzp’ers kunnen vanuit huis werken, maar dit is lang niet altijd het geval. Als je jouw werk niet vanuit huis kunt doen, moet je op zoek naar een bedrijfspand. Omdat je nog niet zeker weet of jouw bedrijf een succes wordt, vind je het misschien een te groot risico om direct een pand te kopen. Wie een bedrijfspand wil kopen, moet hier bovendien een grote som geld voor neertellen. Wanneer je voor huur kiest, is dit niet het geval. Het pand blijft eigendom van de verhuurder en je betaalt een maandelijks bedrag om er gebruik van te maken.

Ben je inmiddels al een aantal jaar als zzp’er aan het werk en heb je inmiddels behoorlijk wat klanten? Dan kan het wel interessant zijn om te investeren in een bedrijfspand. De kans bestaat dat je niet voldoende eigen vermogen hebt om de aankoop te financieren. Vraag in dat geval een bedrijfslening aan. Je kunt de aankoop van een bedrijfspand financieren met een zakelijke lening, maar ook met een zakelijke hypotheek.

2. Machines en/of voertuigen aanschaffen

Als je niet van plan bent een bedrijfspand te kopen, denk je mogelijk dat zakelijk lenen niet interessant is. Toch kan een bedrijfslening ook dan relevant zijn. Je kunt zo’n lening namelijk ook gebruiken om de aankoop van een nieuwe machine of een nieuw voertuig te financieren. Sommige ondernemers zijn in staat om dergelijke investeringen zelf te financieren, maar zzp’ers hebben hier vaak moeite mee. Je kunt er in dat geval voor kiezen om de investering uit te stellen, maar dit brengt risico’s met zich mee. Je kunt in dat geval voorbijgestreefd worden door de concurrentie.

3. Bedrijf uitbreiden

Heeft jouw eenmanszaak de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt? Dan is het huidige pand mogelijk te klein geworden. Je kunt in dat geval op zoek gaan naar een nieuw pand, maar mogelijk kun je op de huidige locatie nog uitbreiden. Wanneer uitbreiden mogelijk is, heeft dit de voorkeur. Omdat het uitbreiden van een bedrijfspand niet goedkoop is, kun je als zzp’er een financiering voor je bedrijf aanvragen om dit mogelijk te maken. Je hoeft het geld van zo’n lening overigens niet in een fysieke uitbreiding te steken. Een bedrijfslening mag namelijk ook gebruikt worden om jouw bedrijf online uit te breiden. Zo’n lening maakt het bijvoorbeeld mogelijk om een eigen webshop te starten.

In samenwerking met new10.com

Mijnzzp.nl