Docent fotografie

Overzichtspagina

Team Mijnzzp

Wat doet een Docent fotografie?

Een docent fotografie is verantwoordelijk voor het onderwijzen van aankomende fotografen, die het fotograferen op een goede manier willen aanleren. Het beroep docent fotografie moet wel algemeen gezien worden, omdat het leren fotograferen aan cursisten om andere competenties vraagt dan het onderwijzen van studenten aan een fotovakschool. Lang niet alle fotografie docenten beschikken over onderwijsbevoegdheid. Fotografie spreekt veel mensen aan, en sommige mensen willen beroepsmatig werkzaam zijn als fotograaf. Het leren fotograferen op een goede manier is nog niet zo makkelijk, omdat voor het maken van mooie en bijzondere foto's meer nodig is dan alleen het maar willen maken van foto's. Om als beroepsfotograaf te kunnen werken zul je moeten beschikken over de benodigde vakkennis en creativiteit. Het is de docent fotografie die beschikt over alle benodigde kennis om het fotograferen op de juiste manier aan te kunnen leren. Als docent fotografie zal je afhankelijk van de bevoegdheden en het opleidingsniveau met verschillende cursisten, leerlingen of studenten te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan hobbyfotografen, aan het voortgezet onderwijs of aan volwasseneneducatie. Naast het leren maken van goede foto's is een docent fotografie ook verantwoordelijk voor het leren bewerken van digitaal materiaal door middel van fotobewerkingsprogramma's. Het leren bewerken van foto's is tegenwoordig net zo belangrijk als het kunnen maken van goede foto's. Over het algemeen zal een docent fotografie veel aandacht besteden aan portretfotografie, reportagefotografie en aan productfotografie. Fotografie behoort tot de beeldende kunst, omdat foto's tastbare kunst betreft. Het is mogelijk dat een docent fotografie ook andere werkzaamheden uitvoert naast het overbrengen van fotografiekennis aan cursisten en leerlingen. Een docent fotografie kan bijvoorbeeld ook werkzaam zijn als fotograaf.

Lees verder...

Bedrijven met het beroep Docent fotografie

Kaart wordt opgehaald

Bezoek het overzicht van bedrijven...

Salaris en tarief van een Docent fotografie

Wat is het salaris en tarief van een Docent fotografie? Op Mijnzzp.nl houden we bij alle beroepen salaris en tarief informatie bij. Daarmee kan je ook voorbeeldberekeningen bruto-netto maken. Deze geven een indicatie van hoeveel je nette overhoudt als Docent fotografie in loondienst of als zzp-er.

Salaris en tarief...

Boekhoudsoftware vergelijken voor Docent fotografie

Gebruik een online boekhoudprogramma voor uw adminstratie. Mijnzzp.nl helpt u als Docent fotografie bij het maken van een keuze uit de verschillende programma's.


Mijnzzp.nl